English Norwegian Swedish
Behandlingar
Nyheter
Klinikens överläkare Dr. Kalaaji deltog på 6th ISPRES (The International Society of Plastic and Regenerative Surgery) och på 3rd Emirates Plastic Surgery Congress & 2017 Congress i Dubai Han deltog som gästföreläsare och moderator för ett publikum med stor expertis inom plastikkirurgi från hela v... Läs mer 2nd Norwegian-American Aesthetic Surgery Meeting (NAAM2) Den internationella plastikkirurgikonferansen, NAAM2, hölls 27e och 28e oktober 2017 i Oslo, och Oslo Plastikk... Läs mer
HISTORIA

Plastikkirurgi är en teknik som har använts i flera tusen år och fick sin popularitet som ett eget specialområde, och sin nuvarande form, under det senaste århundrandet. Behovet för rekonstruktion, och därmed ett fint kosmetiskt utseende, ökade efter andra världkriget och efterfrågan blev större än vad den tidigare hade varit. Kosmetiska ingrepp har under de sista åren blivit mer populärt och accepterat, och inte minst ekonomiskt överkomligt för de flesta.

Läs mer

BRÖST

  • Bröstförstoring med implantat (augmentation) Vissa kvinnor har underutvecklad bröstvävnad. Andra har liten eller hängig bröstvävnad efter graviditet. Detta kan innebära att man känner sig socialt och utseendemässigt utsatt och ha negativ effekt på självförtroendet.
  • Bröstförstoring med eget fett Oslo Plastikkirurgi har utfört bröstförstoring med eget fett sedan oktober 2008 på mer än 105 kvinnor. Vi etablerade det här erbjudandet som ett bra alternativ till bröstförstoring med silikoninlägg.
  • Borttagning av protes med kapsel/byte av protes Efter inlägg av bröstproteser drabbas en del kvinnor av asymmetri, felplacering av protesen, eller uppkomst av hård kapsel (hinna) runt protesen. Med tiden kan kapslarna bli hårda och ömma. En del får också silikonläckage i form av knutar.
  • Bröstlyft (Mastopexi) Förlust av hudens elasticitet, tillsammans med andra faktorer som gravitationen, viktminskning, graviditet och amning påverkar formen och fastheten hos dina bröst.
  • Bröstlyft kombinerat med bröstimplantat Vissa kvinnor med hängande, små eller stora bröst kan uppleva att de behöver föryngra utseendet hos brösten genom att genomgå bröstlyft kombinerat med silikonimplantat.
  • Inverterade bröstvårtor Inverterade och missformade bröstvårtor är ärftligt. Inverterade bröstvårtor kan försvåra vid amning och förvärras med tiden. Det kan också vara en orsak till ångest i sociala och intima situationer.
  • Bröstförminskning Att ha stora bröst kan vara ett rejält besvär för kvinnor. Även alldagliga saker, som att hitta passande kläder kan vara svårt och till och med genant.
  • Förminskning av vårtgårdar Stora och breda vårtgårdar är normalt förekommande hos stora bröst, men det kan även gå i arv och finnas hos normalstora bröst.
  • Gynekomasti (förstorade mansbröst) Vissa män utvecklar förstorade bröst. Här är det viktigt att se till möjliga bakomliggande faktorer. Hormonella störningar och intag av anabola steroider kan ha stor inverkan på mäns bröst och leda till att de växer oönskat mycket.
Publisert med Visto CMS