English Norwegian Swedish
Behandlingar
Nyheter
ISAPS Möte 4-6 Maj 2017, Kairo Klinikens överläkare Dr. Amin Kalaaji deltog som Faculty medlem och ordförande i ISAPS (International Society ... Läs mer Rumpförstoring med eget fett. Klinikens överläkare ger svar i intervju med Stavanger Aftenblad Dr. Kalaaji, överläkare vid Oslo Plastikkirurgi blev intervjuad av Stavanger Aftenblad om den explosiva ökning... Läs mer
HISTORIA

Även om plastikkirurgi som teknik har använts i flera tusen år, fick plastikkirurgi – som eget specialområde och sin nuvarande form – sin popularitet under det senaste århundradet. Särskilt efter andra världskriget har behovet för rekonstruktion, och därmed fint kosmetisk utseende, blivit större än det tidigare var. Kosmetisk kirurgi har under de sista åren haft en betydlig ökning i efterfrågan och blivit mer populärt och accepterat, och inte minst ekonomiskt överkomligt för de flesta.

Läs mer

FACE / ÖRON / NÄSA

  • Ansiktslyft / Halslyft Vissa kvinnor och män får för tidigt ett äldre utseende eller önskar att se lite yngre ut. Med åren får man rynkor och hängande hud på kind och hals.
  • Pannlyft För en del patienter uppträder ett tidigt åldrande i form av låga ögonbryn och tydliga uttrycksrynkor eller fåror mellan ögonbrynen, tillsammans med djupa rynkor i pannan. Pannlyftet innebär att ögonbrynen höjs och att rynkorna slätas ut.
  • Ögonbrynslyft Ögonbrynslyftet görs ofta för att behandla tecken på åldrande. Det kan utföras tillsammans med andra kosmetiska ingrepp för att resultera i ett mer harmoniskt utseende, till exempel en ögonlockskorrektion (blefaroplastik).
  • Öronplastik (otoplastik) Öronplastik rekommenderas oftare till barn än till vuxna, men det händer att även vuxna vill få öronen omformade. Förutsatt att man är vid god hälsa finns ingen övre åldersgräns för den här typen av operation.
  • Näsplastik Näsplastik är en operation som kräver en ordentlig utvärdering och en diskussion med fokus på patientens önskemål och anledningar till att han eller hon vill göra förändringar.
  • Hakimplantat Vissa människor kan få en så utvecklad indragen haka att den påverkar profilen och gör att näsan och pannan ser ut att stå ut överdrivet mycket. Detta är en anledning till varför vissa patienter väljer hakimplantatet.
  • Hakförstoring med eget fett Här hittar du nödvändig information om hakförstoring med eget fett vid Oslo Plastikkirurgi.
Publisert med Visto CMS