English Norwegian Swedish
Behandlingar
Nyheter
ISAPS Möte 4-6 Maj 2017, Kairo Klinikens överläkare Dr. Amin Kalaaji deltog som Faculty medlem och ordförande i ISAPS (International Society ... Läs mer Rumpförstoring med eget fett. Klinikens överläkare ger svar i intervju med Stavanger Aftenblad Dr. Kalaaji, överläkare vid Oslo Plastikkirurgi blev intervjuad av Stavanger Aftenblad om den explosiva ökning... Läs mer
HISTORIA

Även om plastikkirurgi som teknik har använts i flera tusen år, fick plastikkirurgi – som eget specialområde och sin nuvarande form – sin popularitet under det senaste århundradet. Särskilt efter andra världskriget har behovet för rekonstruktion, och därmed fint kosmetisk utseende, blivit större än det tidigare var. Kosmetisk kirurgi har under de sista åren haft en betydlig ökning i efterfrågan och blivit mer populärt och accepterat, och inte minst ekonomiskt överkomligt för de flesta.

Läs mer

INTIMKIRURGI

  • Venusberget En del utvecklar en ofördelaktig fördelning av fettsamlingar som kan bero på ärftliga eller hormonella orsaker. De kan befinna sig på vissa specifika områden där intensiv träning och bantning inte alltid ensamt ger önskad effekt. Permanent fettborttagning, liposkulptur, fettsugning och liposuktion är flera begr...
  • Korrigering av de inre blygdläpparna (labiaplastik) Fysiska, psykiska och hygieniska obehag i underlivet kan bero på asymmetriska förhållanden mellan de inre blygdläpparna. Labiaplastik går då ut på att minska, alternativt korrigera, asymmetrin.
  • Korrigering av de yttre blygdläpparna (labia major-plastik) Hos en del kvinnor är de yttre blygdläpparna (labia major) avvikande i storlek. Det kan vara orsaken till fysiska, psykiska eller hygieniska obehag i underlivet. Asymmetrin kan korrigeras antingen genom figurformning eller fettinjektion.
  • Labiaförstorning med eget fettransplantation Hos en del saknas utfyllnad i området för de yttre blygdläpparna. Om detta beror på asymmetri eller saknad utfyllnad utan alltför mycket mycket hudöverskott, kan eget fett användas för att jämna ut detta.
  • Lyft av klitorisområdet För mycket hud runt och ovanför klitoris och/eller asymmetri mellan sidorna kan vara generande både kosmetiskt och fysiskt, och kan rättas till med hjälp av ett relativt enkelt ingrepp. Behandlingen går ut på att minska, alternativt korrigera asymmetrin, utan att inblanda klitoris.
Publisert med Visto CMS