English Norwegian Swedish
Nyheter
ISAPS Möte 4-6 Maj 2017, Kairo Klinikens överläkare Dr. Amin Kalaaji deltog som Faculty medlem och ordförande i ISAPS (International Society ... Läs mer Rumpförstoring med eget fett. Klinikens överläkare ger svar i intervju med Stavanger Aftenblad Dr. Kalaaji, överläkare vid Oslo Plastikkirurgi blev intervjuad av Stavanger Aftenblad om den explosiva ökning... Läs mer
HISTORIA

Även om plastikkirurgi som teknik har använts i flera tusen år, fick plastikkirurgi – som eget specialområde och sin nuvarande form – sin popularitet under det senaste århundradet. Särskilt efter andra världskriget har behovet för rekonstruktion, och därmed fint kosmetisk utseende, blivit större än det tidigare var. Kosmetisk kirurgi har under de sista åren haft en betydlig ökning i efterfrågan och blivit mer populärt och accepterat, och inte minst ekonomiskt överkomligt för de flesta.

Läs mer

Bröstvårtsreduktion spås bli en stor amerikansk trend 2017 - här är vårt svar

Klinikkens överläkare Dr. Amin Kalaaji blev intervjuad av Side2.no angående den amerikanska trenden att reducera bröstvårtor. Under intervjuen delar han med sig av sina erfarenheter kring efterfrågan av den här typen av operation i Norge, belyser viktiga aspekter och nämner vad man bör tänka på om man överväger att genomföra den.

"I utgångspunkt har det med proportionerna av bröstets olika delar att göra, till exempel storleken på bröstet, hängning och diameter på mamillen (areola). Asymmetri, alltså olikhet mellan sidorna, kan vara en av orsakerna. Det är viktigt att specifiera att det inte gäller själva bröstvårtan, men det bruna fältet runt - areola eller mamillen. Detta fält har bland annat en intim betydelse för bägge kön, och jag menar att minst i storlek inte är likställt med bäst", säger Amin.

Amin Kalaaji berättar också att man måste komma ihåg att operationen ger efterlämnade ärr, och att det är viktigt att alltid överväga för - och nackdelar. "Man ska också vara försiktig med alla ingrepp som handlar om att designa. Det är där faran ligger, man bör hellre se på sitt eget behov. Känner man ett behov, kan man företa en värdering."

 

Läs hela artikeln här (side2.no)

Läs hela artikeln (PDF)Publisert med Visto CMS