English Norwegian Swedish
Nyheter
ISAPS Möte 4-6 Maj 2017, Kairo Klinikens överläkare Dr. Amin Kalaaji deltog som Faculty medlem och ordförande i ISAPS (International Society ... Läs mer Rumpförstoring med eget fett. Klinikens överläkare ger svar i intervju med Stavanger Aftenblad Dr. Kalaaji, överläkare vid Oslo Plastikkirurgi blev intervjuad av Stavanger Aftenblad om den explosiva ökning... Läs mer
HISTORIA

Även om plastikkirurgi som teknik har använts i flera tusen år, fick plastikkirurgi – som eget specialområde och sin nuvarande form – sin popularitet under det senaste århundradet. Särskilt efter andra världskriget har behovet för rekonstruktion, och därmed fint kosmetisk utseende, blivit större än det tidigare var. Kosmetisk kirurgi har under de sista åren haft en betydlig ökning i efterfrågan och blivit mer populärt och accepterat, och inte minst ekonomiskt överkomligt för de flesta.

Läs mer

Klinikens överläkare blir intervjuad av Leo Ajkic i "P3 sjekker ut"

I "P3 sjekker ut" möter programledaren Leo Ajkic norska ungdomar för att prata om vad de uppmärksammar. Det första programmet handlar om rumpor, och Oslo Plastikkirurgis överläkare Dr. Kalaaji blir i det här programmet intervjuad om hans erfarenheter kring rumpförstoring med eget fett.

Dr. Kalaaji informerar här om att han opererar 2-3 rumpor i månaden och att det dyker upp flera konsultationer angående rumpförstoring under varje konsultationsdag. Överläkaren säger också att han är tydlig med att han inte opererar vem som helst. "Jag opererar inte de som har orealistiska förväntningar, de som önskar sig det vi kallar «ballongrumpa»". Kalaaji säger att han avvisar runt 20% av de han konsulterar. Några av dessa kvinnor väljer då att få ingreppet utanför Norge. Men kirurgen avråder att utföra fettransplantation hos oseriösa aktörer, som han säger att det tyvärr finns många av i utlandet. Dåligt utfört arbete kan i värsta fall få livsfarliga komplikationer.

"Blir det injicerat fett för djupt, eller in i muskeln, kan man få blodpropp" förklarar kirurgen. Han rekommenderar alla att försäkra sig om att kirurgen är medlem av Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi (NFEP) innan de genomgår rumpförstoring med eget fett.

Här kan du läsa hela reportaget på norska P3:s hemsida.Publisert med Visto CMS