English Norwegian Swedish
Nyheter
ISAPS Möte 4-6 Maj 2017, Kairo Klinikens överläkare Dr. Amin Kalaaji deltog som Faculty medlem och ordförande i ISAPS (International Society ... Läs mer Rumpförstoring med eget fett. Klinikens överläkare ger svar i intervju med Stavanger Aftenblad Dr. Kalaaji, överläkare vid Oslo Plastikkirurgi blev intervjuad av Stavanger Aftenblad om den explosiva ökning... Läs mer
HISTORIA

Även om plastikkirurgi som teknik har använts i flera tusen år, fick plastikkirurgi – som eget specialområde och sin nuvarande form – sin popularitet under det senaste århundradet. Särskilt efter andra världskriget har behovet för rekonstruktion, och därmed fint kosmetisk utseende, blivit större än det tidigare var. Kosmetisk kirurgi har under de sista åren haft en betydlig ökning i efterfrågan och blivit mer populärt och accepterat, och inte minst ekonomiskt överkomligt för de flesta.

Läs mer

Oslo Plastikkirurgis överläkare dr. Kalaaji intervjuas av Dagbladet

Kirurg om kändisrumporna: - Orealistiskt

Plastikkirurgen förutser en «rumpboom» bland norska kvinnor, men avråder dem att förvänta sig en kardashiansk bakdel. 

I Norge är det få som medger att de har fått hjälp med rumpförstoring, men enligt plastikkirurg, överläkare og dr.med. Amin Kalaaji vid Oslo Plastikkirurgi, har ett ökande antal kvinnor med olika bakgrunder kommit till hans klinik under de senaste åren, just med det syftet.

- För två år sedan blev det en ökad efterfrågan. Jag har ingen klar förklaring till varför, säger Kalaaji till Dagbladet.

Han använder sig av fettransplantation vid rumpförstoring, och förflyttar fett från mage, höfter och lår till rumpa under operationen.

- På så vis kan man forma hela figuren, så att proportionerna blir passande, berättar Kalaaji.

Läs hela artikeln (db.no)

Les hele artikkelen (PDF)

 Publisert med Visto CMS