.no

Ansiktslyft

Vad är ett ansiktslyft, "facelift"?

Ett ansiktslyft kan göra ditt ansikte flera år yngre. Vissa kvinnor och män får för tidigt ett äldre utseende eller vill se lite yngre ut än de gör i första hand. Med åren får du skrynklig och slapp hud på kinderna och halsen. Vissa får dubbelhaka, tunga ögonlock och påsar under ögonen.

Vad är skillnaden mellan minilift och ansiktslyft?

Vid ett ansiktslyft spänns huden och underhudsmusklerna, dessutom avlägsnas överflödig hud från området som sträcker sig hela vägen ner till mungipan till mitten av halsen, med ärr som löper från tinningarna, framför och bakom örat. – I miniliftar är det bara huden vid kinderna som stramas åt och tar bort överflödig hud. Denna metod lämnar mindre ärr, som går framför örat och ner mot örsnibben.

Vid konsultationen bedöms dina önskemål och behov gällande ansiktslyft/halslyft noggrant med avseende på helheten och typen av ansiktslyft. Om det finns en indikation för ögonlocks- eller pannlyftoperation övervägs detta om det ska göras samtidigt som en ansiktslyft eller genom en separat operation.

En ansiktslyftoperation
«I en vanlig ansiktslyftning går ärren direkt fram och bakom örat, frigör hudskiktet från den underliggande strukturen och tar sedan bort den extra huden. Slutligen sys resten framtill och bakom örat, vilket gör ärret mindre synligt, så att du får det bästa resultatet av en ansiktslyft.
-För att få ett optimalt resultat och för att undvika komplikationer efter ansiktslyft och halsont rekommenderas att du har en så normal vikt som möjligt och följer villkoren ovan så långt det är möjligt. Om du röker måste du sluta minst 1 månad före operationen och fortsätta utan i 2 veckor efter ansiktslyftningen.

Vi stänger såret med stygn som löser sig av sig själva. I princip ger ett ansiktslyft/halslyft ingen grund för sjukskrivning.

Fysisk träning och hårt kroppsligt arbete bör vänta ca 6 veckor. Först är ärren ofta röda, kliande och hårda, men med tiden bleknar de och mjuknar. Ärren är dock dolda bakom örat, men kan vara något synliga framför örat. I sällsynta fall blir ärren breda och tydligt synliga, eftersom detta beror på personens egna ärvda egenskaper. Vi rekommenderar därför att du tejpar ärren i några månader efter operationen. Dessutom måste du bära ett speciellt bandage i några veckor efter att ha genomgått ett ansiktslyft.

Före operationen

Du måste vara frisk på operationsdagen. Om du är osäker på om du ska vara förkyld eller liknande måste du kontakta oss. Operationen utförs inte när du har influensa med feber, hosta eller annan infektion i kroppen. Innan operationen får du recept på antibiotika, eventuellt smärtstillande och Hibiscrub lösning 40 mg/ml som du kan köpa på apoteket.

Dagen före operationen och på operationsdagen, tvätta med Hibiscrub-lösning i duschen över hela kroppen. Detta är en desinfektionstvål som ska sköljas av med vatten och huden torkas med en ren handduk. Ta på dig rena kläder när du lämnar hemmet. Använd inte parfym och grädde. Alla smycken, piercing och nagellack måste tas bort senast dagen före operationen och returneras 7 till 10 dagar efter operationen.

För att få bästa möjliga resultat och för att undvika komplikationer rekommenderas att du har din normala vikt och inte ett alltför högt BMI. Om du röker, eller utövar nikotin som snus eller elektroniska cigaretter, måste du sluta minst 2 veckor före operationen och 2 veckor efter operationen.

Du ska möta fastan för operationen. Det innebär att du inte ska äta mat inklusive frukt, juice med massa och mjölkprodukter 6 timmar före operationen, och du ska inte dricka vatten, juice, mjölk, juice utan massa eller kaffe, tuggummi / droppar / halstabletter upp till 4 timmar före operationen. Orala läkemedel som du kan ta på operationsdagen kan sväljas med 1 glas vatten upp till 100 ml upp till 1 timme före anestesi/ närvaro.

Du måste ordna i förväg med en person att hämta dig på kliniken cirka 1 timme efter operationens slut, eftersom du själv inte kan köra bil, ta kollektivtrafik eller taxi ensam.

Det är viktigt att du cirka 14 dagar innan operationen slutar ta mediciner som tunnar ut blodet, gärna efter samråd med din husläkare eller oss. För andra mediciner konferera med kliniken före operationen. Mycket vitlök och hälsokostberedningar bör inte heller konsumeras.

På operationsdagen

Du kommer att tas emot av vår personal som kommer att slutföra dig för operationen innan kirurgen ser dig. Innan själva proceduren kommer kirurgen att gå igenom proceduren, utarbeta den planerade och svara på dina frågor du kan ha. Anestesipersonal kommer också och hälsar på dig och svarar på dina frågor. När operationen är på väg att påbörjas hämtar operationssköterskan dig och tvättar operationsområdet medan narkospersonalen ger dig ett lugnande medel i armen så att du sover under operationen. Dessutom sätter kirurgen lokalbedövning i operationsområdet för en långvarig smärtstillande effekt i operationsområdet efter operationen, vilket dessutom minskar blödningen i området.

Efter operationen flyttas du till uppvakningsrummet där du har en egen säng. Du vilar sedan i 1-2 timmar och serveras mat och gott om dryck i form av bröd, yoghurt och juice (kom ihåg att informera om allergier). Smärtstillande medel kan ges vid behov.

Kirurgen kommer att träffa dig innan din hemresa/hotellvistelse och du kommer att klargöras av en narkospersonal innan du går hem med en vuxen följeslagare. PVK som är fäst vid handen tas bort innan du lämnar. En bil eller taxi måste användas som transportmedel omedelbart efter operationen, vi rekommenderar inte kollektivtrafik eller promenader.

Efter operationen

Alla patienter kommer för postoperativ uppföljning dagen efter operationen. Vi rekommenderar inte att du reser med flyg de första 48 timmarna efter operationen. Under denna tid ska en kontrolltid ordnas på kliniken och du ska komma för en kontroll på kliniken dagen efter operationen.

De första timmarna efter operationen kan du känna dig lite trött, och ibland lite illamående. Det är viktigt att du tar smärtstillande medicin efter överenskommelse och efter behov, och se till att dricka mycket under den första dagen. Vissa människor kan bli lite yr, så det är en bra idé att ta några minuter att gå upp. De första två dagarna ska du vara lugn och ligga så stilla som möjligt, med

Slutresultatet kan endast bedömas efter 3-6 månader. Kontroller avtalas med kliniken; dagen efter operationen, efter 1-2 veckor och 3-6 månader, samt slutkontroll efter ett år. Du måste ringa dig själv för att ordna kontrollerna, alternativt boka tid hos kliniken på operationsdagen.

Blödning och infektion är ovanligt och kräver i mycket få fall reoperation och/eller antibiotikabehandling. Anestesikomplikationer, såsom allergisk reaktion mot bedøvelsesmidler, er ekstremt sjeldne.

Om korrigering är nödvändig på grund av komplikationer eller otillfredsställande resultat görs detta kostnadsfritt inom ett år, förutsatt att det finns en medicinsk indikation och en tydlig förbättringspotential. Detta är vår garantiperiod.

Hämtning och boende

Du måste ordna i förväg med en person att hämta dig på kliniken cirka 1 timme efter operationens slut, eftersom du själv inte kan köra bil, ta kollektivtrafik eller taxi ensam. Du bör också ha någon med dig samma dag och den första natten.

Bor du långt från kliniken rekommenderar vi att du bor i Oslo, antingen med familj/vänner eller på hotell.

Hotell i närheten av Oslo Plastikkirurgi;

Frogner House Apartments, Bygdøy Allé 53.

Hemsida; https://frognerhouse.no
(vi har ett avtal med Frogner House Apartments) informera om oss vid bokning av rum.

Hotel Gabels Hus i Gabelsgate 16.

Hemsida; https://nordicchoicehotels.no

Kontaktformulär

Om du vill veta mer eller har frågor, använd kontaktformuläret så svarar vi dig så fort vi kan!

Dr. Amin Kalaaji

Ansvarig läkare är Dr. Amin Kalaaji, överläkare MD, specialist i plastikkirurgi och klinikchef vid Oslo Plastisk Kirurgi, och chef för Norsk Forening for Estetisk Plastisk Kirurgi (NFEP) 2018-2020.

Dr. Kalaaji har många befattningar och håller föreläsningar och utbildningar runt om i världen. Detta gynnar alla våra patienter eftersom han alltid är uppdaterad om de senaste och mest avancerade behandlingarna och kirurgiska teknikerna.

Patientsäkerhet, hög kvalitet och individuell behandling väger alltid tyngst hos Oslo plastikkirurgi.