English Norwegian Swedish

Bröstförstoring med implantat (augmentation)

Vissa kvinnor har underutvecklad bröstvävnad. Andra har liten eller hängig bröstvävnad efter graviditet. Detta kan innebära att man känner sig socialt och utseendemässigt utsatt och kan ha en negativ effekt på självförtroendet. 

Kvinnor med sådana problem är passande kandidater till bröstförstoringar med implantat, så kallad bröstaugmentation. Behandlingen genomförs genom att implantat kirurgisk placeras bakom bröstkörteln; alternativt under bröstmusklerna eller under fasciorna. Under den inledande konsultationen med kirurgen diskuterar och bestämmer ni vilken storlek och form du vill ha på implantatet för att ge dig det önskade resultatet. Detta diskuteras direkt med kirurgen och med en sjuksköterska om så önskas. 

Ärren hamnar normalt under bröstet i det naturliga fallet eller runt bröstvårtan, och är 3-4 cm långt. Snitten sys ihop med självupplösande stygn vilket innebär att vi inte behöver ta bort dem. I specialfall används dränage för att bli av med vätskebildningar i håligheterna runt implantaten. Dränaget tas vanligen bort dagen efter operationen. 

Operationen berättigar inte till sjukfrånvaro. Du bör undvika fysisk träning i minst 4 veckor efter operationen. Inledningsvis kan ärren vara röda, hårda och klia. Med tiden bleknar de och blir mjukare. Ärren kan döljas med bh:n eller en baddräkt och syns inte i urringade kläder. Vi rekommenderar att du har plåster på ärren i ett par månader efter operationen.

På Oslo Plastikkirurgi använder vi oss av de senaste och absolut bästa silikonimplantaten i soft touch-stil som har livstidsgaranti. Vi använder Inspira-implantat tillverkade av väletablerad leverantör, som är av allra högsta kvalitet.

Implantaten tillverkas i certifierade miljöer som länge har varit en populär producent av silikonimplantat för bröstförstoringar och rekonstruktionskirurgi med mycket nöjda kunder och hög standard. Företaget har tillverkat bröstimplantat i mer än 25 år. Implantaten tillverkas med hjälp av biodimensionell teknologi. Patienten och kirurgen har ett stort urval av storlekar och former på implantaten, allt för att kunna uppnå ett optimalt resultat.

Implantaten består av silikon, men det finns andra implantatämnen att tillgå, som saltsyra samt en kombination av saltsyra och silikon där det yttre skiktet består av saltsyra. Kirurgen går mer ingående igenom dina alternativ.

Det finns även olika former på implantaten. Du kan välja mellan runda eller anatomiskt formade implantat som ser med naturliga ut. I vissa fall går det att kombinera bröstförstoring med ett bröstlyft (mastopexi), om bröstvävnaden är nedsjunken. Läs mer om denna behandling under BRÖSTLYFT MED BRÖSTIMPLANTAT.

Om våra proteser: Oslo Plastikkirurgi använder de erkända Natrelle-bröstimplantaten från Allergan.

Natrelles bröstimplantat produceras idag av världens största implantatproducent Allergan, och är en av de ytterst få producenter av bröstimplantat i världen som är godkända inom FDA (U.S. Food and Drug Administration). FDA har hård kontrollinstans av medicinska produkter, och ett FDA-godkännande är en kvalitetsstämpel som visar att implantaten har genomgått grundliga kliniska- och vetenskapliga tester.

Natrelle bröstimplantat blev skapad med en förståelse om att varje kvinna väljer bröstförstoring av egen unik orsak. Därför har Natrelle en kollektion med över 600 olika möjligheter för bröstförstoring. Det finns ett brett spektrum kring storlekar, former och textur för att säkra att du ska hitta det implantat som passar din kropp och dina önskningar.

Det var Natrelle som först lanserade kohesive-gel i sina silikonimplantat, Natrelle™ TruForm. Idag är alla silikonimplantat hos Natrelle mestadels fyllda med kohesive-gel. Detta är för att silikonet inte ska läcka ut i kroppen om det blir en spricka i protesen.

Kohesive-gelen ligger omslutet av Natrelles patenterade yta INTRASHIEL, och består av sex lager högpresterande silikon-elastomer som förhindrar gelen från att läcka ut.

Bröstimplantat från Natrelle finns med både slät och lite grov yta. Texturen på de grova implantaten heter BIOCELL och hjälper till att implantatet sätter sig bra i vävnaden omkring. Detta reducerar risken för komplikationer som t.ex. kapselbildning eller att implantatet roterar. 

Implantat från Natrelle är det enda bröstimplantatet på marknaden som görs för hand. Varje implantat från Natrelle tar ca. 12 dagar att tillverka och implantaten får genomgå runt 100 kvalitetstester. Natrelle bröstimplantat kommer med livstids garanti.

Natrelle bröstimplantat från Allergan har blivit producerade i över 25 år och säljs idag i över 60 länder.

För mer information se www.allergan.com


För att nå ett optimalt resultat och samtidigt undvika komplikationer rekommenderas du att hålla en så normal vikt som möjligt. Om du är rökare måste du avhålla dig från rökning i minst 2 veckor före operationen och 2 veckor efter.

Du kommer kunna amma samt genomgå mammografi efter operationen. Trots omfattande vetenskapliga studier de senaste 20 åren har inga bevis hittats för att silikonimplantat skulle bidra till autoimmunitet eller påverka hälsan.

Att tänka på före operationen

För att nå ett optimalt resultat och undvika komplikationer:
Undvik stress, håll dig undan solsken, ät hälsosamt, håll en jämn vikt inom det normala BMI-omfånget, träna regelbundet och avstå från alkohol 2 dagar före till 2 veckor efter operationen. Eftersom rökning kan påverka det slutgiltiga resultatet uppmanar vi dig att inte röka på 1 vecka före operationen och sedan avstå minst 2 veckor efter.

Tiden efter operationen

Efter operationen bör du undvika tungt fysiskt arbete och ansträngande kroppsrörelser eller lyft i minst 4 veckor. Du kan återgå till vanliga vardagsrutiner redan dagen efter operationen.

Det slutgiltiga resultatet visar sig efter 3-6 månader.

Om du inte bor i närheten av kliniken rekommenderar vi att du tillbringar en natt på eller nära Oslo Plastikkirurgi så att vår vårdande personal kan finns nära till hands om du skulle bli orolig eller ha ytterligare frågor. Vi rekommenderar varmt två hotell i närheten av kliniken: 

Oslo Plastikkirurgi har avtal både med Hotel Gabelshus, Gabelsgate 16 og Frogner House Hotel Norum, Bygdøy Allé 53 - båda belägna i omedelbar närhet av kliniken.

Vänligen  kontakta oss för mer information om bokning av hotellrum.

Efter operationen::

Vi kallar dig till en uppföljningsundersökning på kliniken. Detta är viktigt då kirurgen måste få se hur det går för dig. Du rekommenderas att undvika att flyga de närmaste 48 timmarna efter operationen. Du kan uppleva illamående och trötthet timmarna efter operationen. Det är viktigt att du tar smärtstillande medicin och får tillräckligt med vätska. 

Om du ställer dig upp snabbt kan du bli yr, så ta det bara lugnt och rör dig långsamt. Detta är helt normalt efter en operation och går vanligtvis över på några dagar.

Uppföljningen sker på kliniken, alternativt per telefon eller videokontakt: 1 dag efter operationen, efter 1-2 veckor, efter 3-6 månader och slutligen efter 1 år då vår garantitid utlöper.

Blödningar och infektioner är ovanliga, men skulle de uppstå kan de behöva behandlas med en mindre operation och/eller antibiotika. Om korrektioner behöver göras genomförs de kostnadsfritt senast ett år efter operationen. Allergiska reaktioner under anestesi är extremt ovanliga.Disclaimer: Resultatet efter en plastikkirurgi är individuell och varierar från patient till patient. Bilderna på denna sida är endast exempel - och garanterar inte resultatet efter en behandling.
Publisert med Visto CMS