.no

Bröstförstoring

Bröstförstoring är ett kirurgiskt ingrepp som innebär att förstora och forma kvinnors bröst. Det kan göras genom olika metoder såsom förstärkning med implantat, med eget fett eller en hybridlösning där implantat och eget fett används. Den vanligaste metoden är att placera ett implantat under bröstkörteln eller bröstmuskeln.

Brösten förändras under hela kvinnors liv, vilket gör att det finns olika anledningar till varför de vill ha bröstförstoring. Många upplever förändringar i samband med amning, graviditet, åldrande, viktuppgång och viktnedgång. Dessa förändringar påverkar utseendet på brösten.

Våre behandlinger

Bröstförstoring med implantat

Bröstförstoring med implantat är den vanligaste formen av ökad volym i brösten. Implantaten vi använder är från Mentor, ett amerikanskt företag som är FDA-godkänt. Detta godkännande ställer höga krav på kvalitet och säkerhet. Med över 50 års erfarenhet av tillverkning av implantat är implantat från Mentor en pålitlig leverantör av implantat. Det finns två typer av implantat: runda och droppformade silikoner. Vi avgör vilken typ som passar dig bäst genom konsultation.

Bröstförstoring med eget fett och figurformning

Bröstförstoring med eget fett är en väletablerad klinisk metod som har använts i flera år. Även om små fettinjektioner i bröstet för mindre ojämnheter i bröstet har gjorts tidigare, är det först relativt nyligen som människor har börjat använda sitt eget fett för att återskapa ett helt nytt bröst. Fettvävnaden runt brösten prepareras med små tunnlar under bröstkörteln, alternativt i bröstmuskeln där fettet läggs i lager utan tryck. Innan fettet extraheras från patienten och behandlas innan det injiceras med en speciell kanyl i bröstområdet.

Hybrid bröstförstoring

Hybridbröstförstoring är en bröstförstoringsmetod där implantat och eget fett kombineras för att forma brösten. Denna metod är en växande trend då den ger brösten en mer naturlig känsla. Resultatet blir oftast mer naturligt, vilket är en viktig faktor för många. Själva proceduren går till så att implantatet sätts in under bröstkörteln eller bröstmuskeln. Eller att implantatet placeras under membranet i bröstmuskeln. Detta kombineras sedan med injektioner av eget fett så att brösten får ett mer naturligt utseende.

Kontaktformulär

Om du vill veta mer eller har frågor, använd kontaktformuläret så svarar vi dig så fort vi kan!

Dr. Amin Kalaaji

Ansvarig läkare är Dr. Amin Kalaaji, överläkare MD, specialist i plastikkirurgi och klinikchef vid Oslo Plastisk Kirurgi, och chef för Norsk Forening for Estetisk Plastisk Kirurgi (NFEP) 2018-2020.

Dr. Kalaaji har många befattningar och håller föreläsningar och utbildningar runt om i världen. Detta gynnar alla våra patienter eftersom han alltid är uppdaterad om de senaste och mest avancerade behandlingarna och kirurgiska teknikerna.

Patientsäkerhet, hög kvalitet och individuell behandling väger alltid tyngst hos Oslo plastikkirurgi.