English Norwegian Swedish

Bukplastik

Graviditet och viktminskning kan göra att buken blir slapp och börjar hänga, något som kan ha en negativ inverkan på patienters självförtroende, särskilt i intima sammanhang. 

Bukplastiken hjälper till att dra samman de muskler som blivit utsträckta och försvagade i och med förlossningen eller viktminskningen, och kan i vissa fall förbättra de bristningar som förekommer, särskilt om bristningar finns under naveln. 

Det finns många olika metoder och snittekniker att tillgå för den här operationen. I vissa fall kan snitt runt naveln undvikas. När det handlar om en liten mängd lös hud och det överflödiga fettet finns under naveln räcker det med ett kort horisontellt snitt. Inom bukplastiken skiljer man mellan stora och små operationer.

Det är även vanligt att bukplastiken kombineras med en fettsugning för att bli av med bukfett. Svårare komplikationer är ytterst sällsynta när det gäller bukplastik. 

Varje år genomgår tusentals patienter framgångsrika bukplastikoperationer och det är väldigt få som stöter på allvarliga problem. Det är en av få behandlingar som uppvisar konsekvent nöjda patienter. 

Att tänka på före operationen
För att nå ett optimalt resultat och undvika komplikationer bör du undvika stress, hålla dig undan solsken, äta hälsosamt, håll en jämn vikt inom det normala BMI-omfånget, träna regelbundet och avstå alkohol 2 dagar före till 2 veckor efter operationen. Eftersom rökning kan påverka det slutgiltiga resultatet uppmanar vi dig att inte röka på 1 vecka före operationen och sedan avstå minst 2 veckor efter.

Tiden efter operationen 
Efter operationen bör du undvika tungt fysiskt arbete och ansträngande kroppsrörelser eller lyft i minst 2 veckor. Du kan återgå till vanliga vardagsrutiner redan dagen efter operationen.

Det slutgiltiga resultatet visar sig efter 3-6 månader. Det är ytterst ovanligt att en patient blir besviken på operationsresultatet.

Om du inte bor i närheten av kliniken rekommenderar vi att du tillbringar en natt på eller nära Oslo Plastikkirurgi så att vår vårdande personal kan finns nära till hands om du skulle bli orolig eller ha ytterligare frågor. Vi rekommenderar varmt två hotell i närheten av kliniken: 

Oslo Plastikkirurgi har avtal både med Hotel Gabelshus, Gabelsgate 16 og Frogner House Hotel Norum, Bygdøy Allé 53 - båda belägna i omedelbar närhet av kliniken.

Vänligen  kontakta oss för mer information om bokning av hotellrum.

Efter operationen::

Vi kallar dig till en uppföljningsundersökning på kliniken. Detta är viktigt då kirurgen måste få se hur det går för dig. Du rekommenderas att undvika att flyga de närmaste 48 timmarna efter operationen. Du kan uppleva illamående och trötthet timmarna efter operationen. Det är viktigt att du tar smärtstillande medicin och får tillräckligt med vätska. 

Om du ställer dig upp snabbt kan du bli yr, så ta det bara lugnt och rör dig långsamt. Detta är helt normalt efter en operation och går vanligtvis över på några dagar.

Efter 2-3 dagar får du avlägsna bandaget, men behåll plåstren på ärren i 2 veckor. Du får även bära ett kompressionsförband som du måste ha på dygnet runt i 6 veckor efter operationen. Buken kan kännas ihopdragen och bli känslig för beröring, och huden kan kännas varm och klia.

När plåstren tagits bort under två-veckors-undersökningen kan du duscha, men kom ihåg att sedan sätta på nya plåster över ärren. Vi rekommenderar att du täcker ärren med hudskyddande plåster varje gång du duschar under de 2 första månaderna. Disclaimer: Resultatet efter en plastikkirurgi är individuell och varierar från patient till patient. Bilderna på denna sida är endast exempel - och garanterar inte resultatet efter en behandling.
Publisert med Visto CMS