.no

Estetisk medicin

Oslo Plastikkirurgi utför rynkbehandlingar med olika injektionsmaterial.

Under åren och med livets gång utvecklas rynkor, mest av allt i ansiktet på grund av mindre elasticitet i huden. Detta kan bero på genetiska faktorer och/eller miljö- och yttre påverkan som solbad, kost, rökning, fetma, alkohol och solarier. Dessa faktorer måste bearbetas redan innan en kosmetisk behandling kan ge full effekt.

Möjliga behandlingar är medicinsk injektion av material som har en livslängd på 6 månader till 1 år. Detta ämne injiceras i rynkområdet, liksom djupa rynkor som kan uppstå runt munnen, ögonen, kinderna och pannan. När det gäller muskelrelaterade rynkor i glabella, så kallade mentala rynkor, är orsaken till detta muskelhyperaktivitet. Detta behandlas med en speciell injektion som förlamar musklerna så att rynkorna slätas ut. Detta kan göras varje år. Gropar och grova rynkor kan med fördel behandlas med fetttransplantation med eget fett. Se vårt avsnitt om fetttransplantation och behandlingslista. Injektionen görs på poliklinisk basis under lokalbedövning och tar cirka 15 minuter per område.

På grund av marknadsföringslagen får vi inte ange namnen på muskelavslappnande läkemedel eller fyllnadsmaterial. Kontakta oss gärna så ger vi dig fullständig information om våra behandlingar och vilka produkter vi använder för att utföra rynkbehandling.

Kontakta Oslo Plastikkirurgi för hela prislistan.

1. Rynkbehandling med injektioner för att fylla indragningen av små gropar som uppstår med åldern som i naso labialområdet, ögonlocket eller övre kindområdet eller hakan.

2. Rynkbehandling med injektioner till muskelavslappnande injektioner som vid arga rynkor mellan ögonen.

3. Borttagning dubbelhaka utan operation med injektion av specifikt läkemedel

För mindre oheliga fettfördelningsöverskott eller ackumulering t.ex. i blan t andra dubbelhaka kan detta behandlas med injektioner.

En nyare och mindre omfattande behandling är en enkel injektion av läkemedlet som kommer att kunna lösa upp fettet i det område du behandlar. Det kommer därför inte heller att innebära operation. Injektionsbehandlingen tar cirka 30 minuter. Upp till högst 6 behandlingssessioner kan utföras. De flesta märker en förbättring efter 2-4 behandlingssessioner. Tidsintervallet mellan behandlingarna ska vara minst 4 veckor. Sådan behandling kan ha vissa biverkningar såsom smärta, svullnad, vätskeretention och blåmärken.

4. Trådlyft
Vissa kvinnor och män får för tidigt ett äldre utseende, eller så vill de se lite yngre ut. Med åren får du skrynklig och slapp hud på kinderna och halsen. Vissa får dubbelhaka. Man måste komma ihåg att rökning, stress, exponering för solljus, måttlig till svår fetma, alkoholöverkonsumtion och dålig kost är några av de faktorer som inte bara påskyndar åldrandet och ökar risken för komplikationer utan därmed också minskar möjligheten att få ett kosmetiskt framgångsrikt resultat. Det är därför viktigt inför trådlyftet att förhållandena korrigeras så att resultaten blir gynnsamma.

Trådlyft kan vara en bra lösning för dig som inte är kandidat för operation, för dig som har små förändringar de vill korrigera, för dig som inte vill ha återhämtningstid och för dig med små återfall efter tidigare ansiktslyftningar. Fördelarna med trådlyft är att processen är snabb, billig, lämnar inga ärr, ingen återhämtningstid behövs (tid att återhämta sig från operationen) och processen görs under lokalbedövning. Nackdelarna är att trådlyft kan ge kortsiktiga resultat (den förväntade varaktigheten efter trådlyft är mellan 3 och 5 år) och det blir liten effekt om du har mycket hudöverskott.

Med trådlyft kan man lyfta nacke, kinder, käklinje och temporalt område. En bedömning ger svar på vilka behov man har och vilken lösning som passar dig.

För att få ett optimalt resultat och för att undvika komplikationer rekommenderas att du har en så normal vikt som möjligt och uppfyller villkoren som nämns ovan så långt som möjligt. Om du röker, sluta minst 1 månad före operationen och fortsätt utan i 2 veckor efter operationen.

I princip ger operationen ingen grund för sjukskrivning. Fysisk träning och hårt kroppsligt arbete bör vänta några dagar.

Före proceduren

Du måste vara frisk på operationsdagen. Om du är osäker på om du ska vara förkyld eller liknande måste du kontakta oss. Operationen utförs inte när du har influensa med feber eller hosta eller annan infektion. Innan operationen får du recept på antibiotika, eventuellt smärtstillande och rengöringslösning 40 mg/ml som du kan köpa på apoteket.

Dagen före operationen och operationsdagen ska du duscha hemma med en rengöringslösning. Detta är en desinfektionstvål som ska sköljas av med vatten och huden torkas med en ren handduk. Ta på dig rena kläder när du lämnar hemmet. Alla smycken, piercingar och nagellack måste tas bort senast dagen före operationen och returneras 7 till 10 dagar efter operationen.

Du måste möta fasta till operationen. Det innebär att du inte ska äta mat 6 timmar före operationen, men du kan dricka vatten och juice (inte mjölk eller juice), tuggummi/ halspasta upp till 4 timmar före operationen. Du måste ordna i förväg med en person att hämta dig på kliniken cirka 1 timme efter operationen, eftersom du inte kan köra eller ta en taxi själv.

Det är viktigt att du slutar cirka 14 dagar före operationen med läkemedel som tunnar ut blodet. För andra mediciner konferera med kliniken före operationen. Mycket vitlök och hälsokostberedningar får inte heller konsumeras.

Efter proceduren

Vi rekommenderar att du inte reser med flyg under de första 48 timmarna efter operationen, under denna tid bör ett kontrollmöte ordnas i kliniken. Under de första timmarna efter operationen kan du känna dig lite trött, ibland något illamående.

Det är viktigt att du tar smärtstillande medicin efter överenskommelse och ser till att dricka mycket under den första dagen. Vissa människor kan bli lite yr, så det är en bra idé att ta några minuter att gå upp. De första två dagarna ska du ha fred. Ytligt bandage avlägsnas 3 dagar efter operationen. Tejpen hålls i upp till en vecka sedan kan du duscha, sätta på ny tejp och använda pannbandaget igen. Blödning och infektion är ovanligt och kräver i mycket få fall reoperation och/eller antibiotikabehandling. Anestesikomplikationer, såsom en allergisk reaktion på anestetika, är extremt sällsynta. Kontroll avtalas med kliniken nästa dag, efter 1-2 veckor, 3-6 månader, samt slutlig kontroll efter ett år. Du måste ringa dig själv för att ordna kontrollerna, alternativt ordna med Oslo Plastikkirurgi på operationsdagen för ett pannlyft.

Om korrigering är nödvändig på grund av komplikationer eller otillfredsställande resultat görs detta kostnadsfritt inom en ettårig garantiperiod, förutsatt att det finns medicinsk indikation och en tydlig förbättringspotential.

Boende

Om du bor långt från kliniken rekommenderar vi att du bor i eller nära Oslo.

Oslo Plastikkirurgi har avtal med Hotel Gabelshus, Gabelsgate 16 och Frogner House Hotel Norum, tidigare Rica Hotel Bygdøy Allé, Bygdøy Allé 53 – båda belägna i omedelbar närhet av kliniken.

Kontakta oss gärna för mer information om hotellrumsbokningar.

Kontaktformulär

Om du vill veta mer eller har frågor, använd kontaktformuläret så svarar vi dig så fort vi kan!

Dr. Amin Kalaaji

Ansvarig läkare är Dr. Amin Kalaaji, överläkare MD, specialist i plastikkirurgi och klinikchef vid Oslo Plastisk Kirurgi, och chef för Norsk Forening for Estetisk Plastisk Kirurgi (NFEP) 2018-2020.

Dr. Kalaaji har många befattningar och håller föreläsningar och utbildningar runt om i världen. Detta gynnar alla våra patienter eftersom han alltid är uppdaterad om de senaste och mest avancerade behandlingarna och kirurgiska teknikerna.

Patientsäkerhet, hög kvalitet och individuell behandling väger alltid tyngst hos Oslo plastikkirurgi.

FAQ

Oslo Plastikkirurgi svarar här på vanliga frågor, och vi hoppas att detta ska ge dig bra information. Vi vill vara behjälpliga i processen inför en operation.

Har du fler frågor är det bara att skicka ett mejl till oss: info@osloplastikkirurgi.no eller ring oss på tel: 22 55 42 90.

Alla patienter måste gå igenom en konsultation före operationen. Konsultationen kommer att utföras av vår erfarna plastikkirurg som kommer att ställa frågor om din medicinska status; tidigare eller nuvarande sjukdomar, tidigare operationer, användning av droger och liknande. Därefter utförs en undersökning, och kirurgen överväger en eventuell operation.

Om du är lämplig för operation får du information om själva operationen, försiktighetsåtgärder för tiden före och efter ingreppet, och du får svar på dina frågor.

För patienter med långa resor erbjuder vi konsultationer via telefon och/eller videokonsultation. Vi skickar sedan ett hälsoinformationsformulär i förväg som ska fyllas i och returneras till oss före samrådet. Du skickar också några bilder till oss.

Om en operation skulle behövas kommer kirurgen att göra en grundlig bedömning dagen före den planerade operationen.

Du måste vara frisk på operationsdagen. Om du är osäker på om du ska vara förkyld eller liknande måste du kontakta oss. Operationen utförs inte när du har influensa och/eller feber eller hosta eller annan infektion. Innan operationen får du recept på antibiotika, eventuellt smärtstillande och Hibiscrub lösning 40 mg/ml som du kan köpa på apoteket.

I Norge är det inte tillåtet att före och efter visa bilder på silikon från kosmetiska ingrepp i marknadsföring eller på klinikens hemsida. Vi kan dock visa bra bilder från tidigare patienter när du kommer för en konsultation med kirurgen. Detta kan vara till stor hjälp när du diskuterar implantatets storlek, och det kan göra det lättare för dig att föreställa dig ett förväntat resultat.

Vi kan också erbjuda förstudier med ett 3D-bildsystem. Då tar vi bilder på din kropp och kan använda bildsimulering för att visa dig hur ett förväntat resultat kommer att se ut med olika storlekar och implantattyper.
Om korrigering är nödvändig på grund av komplikationer eller otillfredsställande resultat görs detta kostnadsfritt inom ett år, förutsatt att det finns en medicinsk indikation och en tydlig förbättringspotential. Detta är vårt ettåriga garantiavtal.