Fettsugning flera områden

Vissa utvecklar olämplig fördelning med fettdepåer som kan bero på ärftliga eller hormonella tillstånd. Dessa placeras i specifika områden där även intensiv träning och bantning inte alltid ensam ger önskad effekt.

Permanent fettborttagning, fettsugning, fettsugning och fettsugning är flera ord som används omväxlande och alla beskriver en metod där fettet tas bort med en kanyl via små öppningar i huden. En lokalbedövningsblandning injiceras först, sedan sugs fettet ut.

Vi använder Micro air (PAAL) Vibrationsmaskinhina som är en effektiv metod och fördelar pressningen jämnt i vävnaden och lämnar minst ojämnheter.

Metoden är lämplig för att minska lokala fettdepåer som dubbelhaka, ridbyxor, fettavlagringar över höfterna, bollmage, insidan av övre låren, vader, påsar vid knäna, bröst hos män etc. Detta är inte en bantningsmetod, eftersom du i samband med behandlingen inte går ner mycket i vikt.

Vi utför fettsugning/fettborttagning inom följande områden:

 • Haka
 • Haka + hals
 • Ansikte
 • Bröst (endast fettsugning)
 • Bröst hos män
 • Mage
 • Midja/sidor
 • Höfterna ner mot skinkorna
 • Sits/rygg lår mot skinkorna
 • Lår/utsida
 • Knän/inne
 • Vad/fotled
 • Överarm
 • Övriga efter överenskommelse


Fler områden: 50% rabatt på andra områden

De vanligaste områdena för formformning:

Dubbelhaka kallas ofta fettavlagringar under hakan / på nacken. Tillfredsställande resultat uppnås ofta. Huden drar oftast ihop sig, vilket ger en mer tilltalande käkprofil. Vid lös hud, och hos äldre, kan det vara nödvändigt att kombinera fettborttagning med åtstramning av huden på halsen och eventuellt utföra en ansiktslyftning.

Abdominal Regelbundet behandlingsområde som lämpar sig bra för fettborttagning. Vävnaden ovanför naveln är något fastare, men hela buken kan formas. Huden drar vanligtvis ihop sig fint även om det finns ett litet hudöverskott. Man måste dock noga överväga om en kombination av bukplastik och fettsugning inte är nödvändig om det finns ett större överskott av hud (baksmälla). Detta kan göras samtidigt som eller efter fettsugning.

Midja/ höfter Är även lämpliga för fettborttagning då huden här ofta drar ihop sig. Ett stort hudöverskott kan också begränsa resultatet. Ofta görs buk-, midje- och höftbehandling samtidigt för att uppnå bästa möjliga resultat.

Bröst hos män, bröst förutom fett består av en bröstkörtel. Om körtelvävnaden utgör en stor del av bröstet kan det vara nödvändigt att ta bort detta samtidigt. Detta görs via ett litet snitt vid kanten av bröstvårtan, och ärret är vanligtvis oansenligt. Fettsugning av kvinnors bröst som enda behandling är ovanligt, men kan kombineras med bröstförminskning för att jämna ut bröstets konturer mot omgivande vävnader.

Ridbyxor är termer för fettavlagringar på utsidan av de övre låren. Detta område är lämpligt för fettsugning, och huden drar vanligtvis ihop sig fint efter fettborttagning.

Den inre lårgnuggningen kan vara problematisk när fett ackumuleras på insidan av låren. Huden här är tunnare och har en sämre förmåga att dra ihop sig. Hos patienter med god hudkvalitet kan dock goda resultat fortfarande uppnås genom noggrann fettborttagning.

Insidan av knäna Fettavlagringar på insidan av knäna är ett vanligt problem. Området är lämpligt för fettborttagning, men man måste se till att inte ta bort för mycket.

Före operationen

Du måste vara frisk på operationsdagen. Om du är osäker på om du ska vara förkyld eller liknande måste du kontakta oss. Operationen utförs inte när du har influensa med feber, hosta eller annan infektion i kroppen. Innan operationen får du recept på antibiotika, eventuellt smärtstillande och Hibiscrub lösning 40 mg/ml som du kan köpa på apoteket.

Dagen före operationen och på operationsdagen, tvätta med Hibiscrub-lösning i duschen över hela kroppen. Detta är en desinfektionstvål som ska sköljas av med vatten och huden torkas med en ren handduk. Ta på dig rena kläder när du lämnar hemmet. Använd inte parfym och grädde. Alla smycken, piercing och nagellack/falska naglar måste tas bort senast dagen före operationen och returneras 7 till 10 dagar efter operationen.

För att få bästa möjliga resultat och för att undvika komplikationer rekommenderas att du har en normalvikt och inte ett alltför högt BMI. Om du röker, eller använder nikotin som snus eller elektroniska cigaretter, måste du sluta minst 2 veckor före operationen och 2 veckor efter operationen.

Du ska möta fastan för operationen. Det vill säga, du bör inte äta mat inklusive frukt eller dricka juice med massa eller mejeriprodukter 6 timmar före operationen. Du kan dricka vatten, juice, fruktlös juice eller kaffe/te utan mejeriprodukter eller tuggummi/godis/halstabletter upp till 4 timmar före operationen. Mediciner som du kan ta på operationsdagen kan sväljas med max 1 glas vatten. 100 ml upp till 1 timme före anestesistart.

Det är viktigt att du cirka 14 dagar innan operationen slutar ta mediciner som tunnar ut blodet, gärna efter samråd med din husläkare eller oss. För andra mediciner konferera med kliniken före operationen. Mycket vitlök och hälsokostberedningar bör inte heller konsumeras.

Du måste ordna i förväg med en person att hämta dig på kliniken cirka 1 timme efter operationens slut, eftersom du själv inte kan köra bil, ta kollektivtrafik eller taxi ensam.

På operationsdagen

Du kommer att tas emot av vår personal som kommer att slutföra dig för operationen innan kirurgen ser dig. Innan själva proceduren kommer kirurgen att gå igenom proceduren, utarbeta den planerade och svara på dina frågor du kan ha. Anestesipersonal kommer också och hälsar på dig och svarar på dina frågor.

När operationen ska påbörjas hämtar operationssköterskan dig och städar operationsområdet medan narkospersonalen ger dig ett lugnande medel i armen så att du sover under operationen. Dessutom sätter kirurgen lokalbedövning i operationsområdet för en långvarig smärtstillande effekt i operationsområdet efter operationen, vilket dessutom minskar blödningen i området.

Efter operationen flyttas du till uppvakningsrummet där du har en egen säng. Du vilar sedan i 1-2 timmar och serveras mat och gott om dryck i form av bröd, yoghurt och juice (kom ihåg att informera om allergier). Smärtstillande medel kan ges vid behov.

Kirurgen kommer att träffa dig innan din hemresa/hotellvistelse och du kommer att klargöras av en narkosläkare innan du går hem med en vuxen följeslagare. PVK som är fäst vid handen tas bort innan du lämnar. En bil eller taxi måste användas som transportmedel omedelbart efter operationen, vi rekommenderar inte kollektivtrafik eller promenader.

Efter operationen

Alla patienter kommer för postoperativ uppföljning dagen efter operationen. Vi rekommenderar inte att du reser med flyg de första 48 timmarna efter operationen. Under denna tid ska en kontrolltid ordnas på kliniken och du ska komma för en kontroll på kliniken dagen efter operationen.

De första timmarna efter operationen kan du känna dig lite trött, och ibland lite illamående. Det är viktigt att du tar smärtstillande medicin efter överenskommelse och efter behov, och se till att dricka mycket under den första dagen. Vissa människor kan bli lite yr, så det är en bra idé att ta några minuter att gå upp. De första två dagarna ska du vara lugn och ligga så stilla som möjligt. De närmaste fem dagarna kan du flytta försiktigt. Om du har ett aktivt jobb är det en bra idé att stanna hemma.

Slutresultatet kan endast bedömas efter 3-6 månader. Kontroller avtalas med kliniken; dagen efter operationen, efter 1-2 veckor och 3-6 månader, samt slutkontroll efter ett år. Du måste ringa dig själv för att ordna kontrollerna, alternativt boka tid hos kliniken på operationsdagen.

Blödning och infektion är ovanligt och kräver i mycket få fall reoperation och/eller antibiotikabehandling. Anestesikomplikationer, såsom allergiska reaktioner mot bedövningsmedel, är extremt sällsynta.

Fysisk träning och hårt fysiskt arbete bör försenas i cirka 4 veckor.

Om korrigering är nödvändig på grund av komplikationer eller otillfredsställande resultat görs detta kostnadsfritt inom ett år, förutsatt att det finns en medicinsk indikation och en tydlig förbättringspotential. Detta är vår garantiperiod.

Hämtning och boende

Du måste ordna i förväg med en person att hämta dig på kliniken cirka 1 timme efter operationens slut, eftersom du själv inte kan köra bil, ta kollektivtrafik eller taxi ensam. Du bör också ha någon med dig samma dag och den första natten.

Bor du långt från kliniken rekommenderar vi att du bor i Oslo, antingen med familj/vänner eller på hotell.

Hotell i närheten av Oslo Plastikkirurgi;

Frogner House Apartments, Bygdøy Allé 53.

Hemsida; https://frognerhouse.no (vi har ett avtal med Frogner House Apartments) informerar om oss när du bokar ett rum.

Hotel Gabels Hus i Gabelsgate 16.

Hemsida; www.nordicchoicehotels.no

Kontaktformulär

Om du vill veta mer eller har frågor, använd kontaktformuläret så svarar vi dig så fort vi kan!

//

Dr. Amin Kalaaji

Ansvarig läkare är Dr. Amin Kalaaji, överläkare MD, specialist i plastikkirurgi och klinikchef vid Oslo Plastisk Kirurgi, och chef för Norsk Forening for Estetisk Plastisk Kirurgi (NFEP) 2018-2020.

Dr. Kalaaji har många befattningar och håller föreläsningar och utbildningar runt om i världen. Detta gynnar alla våra patienter eftersom han alltid är uppdaterad om de senaste och mest avancerade behandlingarna och kirurgiska teknikerna.

Patientsäkerhet, hög kvalitet och individuell behandling väger alltid tyngst hos Oslo plastikkirurgi.

FAQ

Oslo Plastikkirurgi svarar här på vanliga frågor, och vi hoppas att detta ska ge dig bra information. Vi vill vara behjälpliga i processen inför en operation.

Har du fler frågor är det bara att skicka ett mejl till oss: info@osloplastikkirurgi.no eller ring oss på tel: 22 55 42 90.

De som vill ha figurformning med fettsugning.
Alla patienter måste gå igenom en konsultation före operationen. Konsultationen kommer att utföras av vår erfarna plastikkirurg som kommer att ställa frågor om din medicinska status; tidigare eller nuvarande sjukdomar, tidigare operationer, användning av droger och liknande. Därefter utförs en undersökning, och kirurgen överväger en eventuell operation. – Om du är lämplig för operation får du information om själva operationen, försiktighetsåtgärder för tiden före och efter ingreppet, och du får svar på dina frågor. -För patienter med långa resor erbjuder vi konsultationer via telefon och/eller videokonsultation. Vi skickar sedan ett hälsoinformationsformulär i förväg som ska fyllas i och returneras till oss före samrådet. Du skickar också några bilder till oss. – om en operation skulle behövas kommer kirurgen att göra en grundlig bedömning dagen före den planerade operationen.
Du måste vara frisk på operationsdagen. Om du är osäker på om du ska vara förkyld eller liknande måste du kontakta oss. Operationen utförs inte när du har influensa och/eller feber eller hosta eller annan infektion. Innan operationen får du recept på antibiotika, eventuellt smärtstillande och Hibiscrub lösning 40 mg/ml som du kan köpa på apoteket.
I Norge är det inte tillåtet att före och efter visa bilder på silikon från kosmetiska ingrepp i marknadsföring eller på klinikens hemsida. Vi kan dock visa bra bilder från tidigare patienter när du kommer för en konsultation med kirurgen.
Vi kan också erbjuda förstudier med ett 3D-bildsystem. Då tar vi bilder på din kropp och kan använda fotosimulering för att visa dig hur ett förväntat resultat kommer att se ut.
Om korrigering är nödvändig på grund av komplikationer eller otillfredsställande resultat görs detta kostnadsfritt inom ett år, förutsatt att det finns en medicinsk indikation och en tydlig förbättringspotential. Detta är vårt ettåriga garantiavtal.