BIA-ALCL ADVISORY UPDATE 03 AUG, 2018

International Associations ASAPS (The American Society for Aesthetic Plastic Surgery), American Society for Plastic Surgery, ISAPS (International Society for Aesthetic Plastic Surgery), ISPRES (International Society of Plastic and Regenative Surgeons) och IFATS (International Federation for Adipose Therapeutics and Science ) går nu starkt ut och varnar för vissa tekniker som används för fetttransplantation till rumpan, kallad BBL (Brazilian Butt Lift).


Det har förekommit flera dödsfall i samband med BBL-operationer där fel teknik har använts och fettet har injicerats för djupt, placerats i muskler eller under muskler och därmed gått in i venen. Detta har resulterat i emboli (plugg) i hjärtat eller lungorna.


Forskningskommittén har nu utfärdat en varning till alla plastikkirurger runt om i världen och ber dem omvärdera sin kirurgiska teknik i relation till BBL (Brazilian Butt Lift).


Dr. Kalaaji, överläkare vid Oslo plastikkirurgi har länge gått nationellt och internationellt och varnat för att injicera fett i muskler eller under muskler. Han har hållit föreläsningar och utbildning om försiktighetsåtgärder som måste vidtas innan en BBL-operation och vilka metoder som ger ett säkert och säkert resultat för patienten.


Han betonade vikten av en grundlig patientundersökning innan han beslutade om patienten är en bra kandidat för en sådan procedur.


Han föreläser om hur fettet bör extraheras och behandlas innan det sätts ordentligt in under huden och vikten av att inte sätta in för mycket fett eftersom det kan få konsekvenser för patienten.


En nyligen publicerad artikel i den internationellt hyllade tidskriften Aesthetic Surgery Journal ger en varning och vägledning om BBL.

Läs hela artiklen (PDF)

Se länk för mer information

ISPRES Member Forum

Tilbakeblikk fra høstens ISPRES Member Forum møte hvor vår overlege dr. Amin Kalaaji holdt foredrag som eneste faculty på emnet nye trender innen brystkirurgi. ISPRES

Les mer »

Hälsningar från Istanbul

Hälsningar från Istanbul där jag var inbjuden som fakultetsmedlem för ISAPS, även jag signerade min nyligen publicerade bok om plastisk och estetisk regenerativ kirurgi och

Les mer »