.no

CLINICAL CONSULTANTS DR. KALAAI I INTERVJU MED KVÄLKNAPPEN FÖR ÖVERGÅNG OM TRANSMISSIONENS TREND

«Antalet patienter som kommer till oss för en trevligare rumpa har exploderat under de senaste åren,» säger Dr. Dr. Med. och specialist i plastikkirurgi Amin Kalaaji vid Oslo plastikkirurgi för Aftenposten Science.

«Endast en liten del vill ha en ballong-rumpa ala Kardashian,» säger han. ”De vet vanligtvis inte vad det handlar om och de är inte de rätta kandidaterna för en rumpaförstoring. Ballongskinkor är ett mycket orealistiskt och inte särskilt snyggt resultat och jag säger det till dem när jag förkastar dem. Dr. Kalaaji tror att det finns en stor missförståelse av vad som visas i media. Bilder av bland annat Kim Kardashian och Nicki Minaj ger unga människor falska förväntningar. Ibland är dessa bilder manipulerade och helt orealistiska. Dr. Amin Kalaaji säger att det är viktigt att vara medveten om att människor från olika delar av världen har olika kroppsformer. Till exempel har latinamerikaner en annan fysik än skandinaver, asiater eller afrikaner. «Hos oss handlar det om att forma ryggen, höfterna, buken, låren och måttlig ökning av skinkorna,» säger han. ”Ryggen måste stå mot resten av kroppen. En trend som vi har sett under de senaste tre åren är att människor vill flytta fettet på kroppen från en del till en annan för att få bättre förslag. Tidigare kom människor för att bli av med fett på kroppen, nu lägger de tillbaka det i sin egen kropp, vilket jag tycker är positivt. ”Han säger också att de också ofta gör operationer där människor har en medfödd asymmetri, helt tappade skinkor eller skador som de kan reparera.

Starkt rekommenderat
«Butt-utvidgningen är en känslig operation med hög risk för komplikationer om detta inte görs av kvalificerad personal,» varnar den erfarna kirurgen. Han säger att implantat har använts i Norge tidigare, men att det har förekommit betydande komplikationer som avslag och infektioner i nästan 40 fall av fallet. «Implantat kan också se konstigt utländskt», säger han, «så vi har aldrig lagt in sådant och vi kommer aldrig att göra det. Men det värsta är de som använder flytande material för att injicera i skinkorna. Detta görs utomlands även av dem som inte är plastikkirurger. Han rekommenderar starkt att man injicerar främmande material i rumpan och säger att de har varit inblandade i fall där silikon tidigare har injicerats och att det har varit praktiskt taget omöjligt att ta bort . «Då måste du göra en ordentlig operation och klippa bort och det lämnar mycket ärr,» säger han.

HÄR ALDRIG PÅ NORGE
«Men vi måste också säga detta öppet, det har förekommit många dödsfall efter sådana fettfett, inklusive de som utförts av kvalificerade läkare,» säger Dr Kalaaji. Han säger att det vanliga med dessa är att fettet har injicerats för djupt i musklerna så att det har åtföljt blodet och bildat en blodpropp, som så småningom fastnat i lungan. Lyckligtvis har detta aldrig hänt i Norge, men till exempel i USA och London. Dödsfallen undersöks nu. «Det är därför vi alltid är mycket försiktiga här på vår klinik, minimerar risken genom att använda speciella tekniker och hålla oss borta från riskområden och inte injicera stora mängder fett,» säger Amin Kalaaji.