CONSULT DR. KALAAJI AV OSLO PLASTIC CHURGERY PARTICIPATED AS GUEST LECTURER AND MODERATOR OF UKAAPS (UK ASSOCIATON OF AESTETET PLASTIC CHURURONS) I LONDON, MARS 17, 2018.

Han höll följande 5 föreläsningar:


1. Livskvalitet efter nasal plastikkirurgi.
Han presenterade resultaten av sin egen forskning baserad på en anonym undersökning av 210 patienter som genomgick nasal plastikkirurgi. Studien baserades bland annat på patientens upplevelse av livskvalitet före och efter sådan operation.


2. Knappförstoring med eget fett (BBL)
Han granskade historien med rumpa utvidgningen med sitt eget fett och hanterade de internationellt rapporterade komplikationer som har uppstått efter sådana ingripanden. Han berättade om sin långa erfarenhet av detta förfarande. Han förklarade vikten av en grundlig patientsäkerhetsbedömning före en sådan intervention och sin egen erfarenhet av alla de ingripanden han har gjort när det gäller utvidgningen av rumpan med sitt eget fett.


3. Korrigering av asiatiska ögon.
Han delade sin erfarenhet och användning av teknik vid korrigering av asiatiska ögon.
Metoden bygger på att skapa ett ögonlock för att förhindra hängande ögonlock och samtidigt att lyfta ögonlocket. Asiatiska ögon är per definition saknade veck i ögat, som är medfödda och förekommer inte bara i sådana med asiatiskt ursprung, utan också hos dem med skandinavisk, ungersk, irländsk, samisk, annan europeisk, polynesisk, malaysisk och afrikansk härkomst.
Efterfrågan på denna behandling har ökat mer och mer på grund av tillströmningen från många olika människor.
Oslo Plastkirurgens läkare Dr Kalaaji har hittills opererat över 60 patienter med denna procedur och uppnår ett tydligt tillfredsställande resultat när det gäller mer öppna ögon och en definierad ögonsfällning. Före operationen måste patienten noggrant utvärderas och vikens läge i förhållande till ögonlocken ska diskuteras.


4. Bröstförstoring med eget fett.
Bröstförstoring med sitt eget fett där han jämförde de olika procedurerna med fördelar och nackdelar. Han har personligen utfört över 122 brösttransplantationsoperationer.
Många patienter vill bara ha lite mer fyllighet och vill inte sätta in bröstimplantat. Brösttransplantation känns mer naturlig för många och är en bra ersättning för bröstimplantat om du inte vill ha en stor volymökning.


5. Korrigering av inverterade bröstvårtor
Korrigering av inverterade bröstvårtor där han jämförde 4 olika kirurgiska metoder.
Han har över 13 års erfarenhet av denna typ av operation. Han förklarade teknikerna för att upprätthålla amning efter en sådan intervention, inklusive den senaste metoden som nu har använts.

ISPRES Member Forum

Tilbakeblikk fra høstens ISPRES Member Forum møte hvor vår overlege dr. Amin Kalaaji holdt foredrag som eneste faculty på emnet nye trender innen brystkirurgi. ISPRES

Les mer »

Hälsningar från Istanbul

Hälsningar från Istanbul där jag var inbjuden som fakultetsmedlem för ISAPS, även jag signerade min nyligen publicerade bok om plastisk och estetisk regenerativ kirurgi och

Les mer »