.no

Fettsugning / liposculpture

I slutet av 1970-talet började två forskare: Illouz och Fournier från Frankrike att vidareutveckla fettsugningstekniken med både vakuum och kanyl i processen. Detta ledde till ett genombrott för modern plastikkirurgi och blev föregångaren till dagens moderna fettsugningstekniker. Under 1980-talet gjordes mycket forskning om fettsugning vilket resulterade i blandade resultat.
Anledningen till att fettsugning genom åren har blivit en av de mest populära plastikkirurgierna är möjligen en kombination av de goda resultaten av förfarandet tillsammans med det faktum att man inte kan upptäcka smala fettansamlingar på kroppen. I vissa fall är fettsugning den enda lösningen för att ta bort dubbel haka eller byxor.


Fettsugning 2010
Tekniker har förbättrats och många idéer har framkommit som har fört fettsugning närmare att vara säker, enkel, smärtfri och effektiv. Idag har vi samlat 30 års erfarenhet och utvecklat den moderna fettsugningen som gör att vi får fettsugning olika delar av kroppen. Idag är fettsugning ett vanligt sätt att bli av med överflödigt fett i olika delar av kroppen, både för män och kvinnor.
Den kirurgiska utmaningen och vårt fokus är att ta bort rätt mängd fett, minimera störningar i vävnader i närheten och att minska obehag för patienten.

Vi säkerställer detta genom ett bra samarbete mellan kirurgen och patienten.
Behandlingsområdena för fettsugning, till exempel, kan vara mage, lår och skinkor, nacke, rygg och armar. Med modern teknik kan vi också skörda fett i vissa delar av kroppen för att injicera det i andra områden. Oslo plastikkirurgi har praktiserat fettsugning i kombination med bröstförstoring med egen fettvävnad sedan 2008. Således kan man kombinera fettsugning med bröstförstärkning för ett mer naturligt resultat och för att skapa mer balans i fettfördelningen i kroppen. Andra alternativ kan vara att kombinera fettsugning också med fettinjektion i ansikte och mun.

För mer information se Bröstförstoring med egen fettvävnad och figurformning / fettinjektion / lipostruktur.