.no

FÖRSÄLJNINGSREDUCERING GÄLLER ATT VARA EN STOR TREND 2017

Klinikens överläkare Dr. Amin Kalaaji intervjuades av Page2.no om den amerikanska trenden att minska bröstvårtorna. Under intervjun delar han sin erfarenhet av efterfrågan på denna typ av operation i Norge, belyser viktiga aspekter och nämner vad man ska tänka på när man överväger detta.


”I grund och botten har det att göra med proportionerna mellan de olika delarna av bröstet, som bröstets storlek, hängningen och diameteren på mamillaen (areola). Asymmetri, dvs ojämlikhet mellan sidorna, kan vara en av orsakerna. Det är viktigt att specificera att det inte är själva bröstvårtan eller bröstvårtan, utan det bruna fältet runt – areola eller mamilla. Bland annat har detta område en intim betydelse för båda könen, och jag tror att åtminstone storleken inte är bäst, säger Amin.
Amin Kalaaji säger att man måste komma ihåg att operationen lämnar ärr, och att det alltid är viktigt att alltid överväga för- och nackdelar. ”Du bör också vara försiktig med alla ingripanden som handlar om att utforma. Det är här faran ligger, man måste snarare titta på egna behov. Om du känner behov, kan du göra en bedömning. «
Läs om fallet här (page2.no)

Les om saken her (side2.no)