.no

FÖRSTA NORD-AMERIKANSKA ASTETISKA MÖTET

Klinikens läkare deltog i det första norsk-amerikanska estetiska mötet. Förutom att han var en del av organisationskommittén höll han två föreläsningar:

  • Bröstförstoring med egen fettvävnad
  • Livskvalitet efter kosmetisk kirurgi

Inledning Text:
Det norska föreningen för estetisk plastikkirurgi (NSAPS) och American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS) är glada att bjuda in dig till det första norsk-amerikanska estetiska kirurgimötet i Oslo, 23 oktober 2015. Årsmötet i norska Society for Plastic Surgery kommer att hållas den 22 oktober före detta möte. Låt dina kollegor veta om denna speciella möjlighet att delta i dessa två evenemang!

Vi är stolta över att kunna meddela att många ASAPS-medlemmar kommer att delta, liksom tre huvudtalare – Dr. Timothy Marten (USA), professor Jan Öivind Moskaug (Norge) och prof. Hans Holmström (Sverige) – tillsammans med andra svenska och norska utmärkta föreläsare. Totalt kommer 26 föreläsningar och kurser att presenteras vid detta pedagogiska 1-dagars heldagsmöte. Programmet kommer att delas upp i 6 specifika sessioner i ansiktet (3 sessioner), bröst, stamceller och fetttransplantation och QOL och patientsäkerhet. Särskild tonvikt kommer att läggas på den senaste utvecklingen inom ansiktsestetisk kirurgi, med videopresentationer och kursbaserade föreläsningar av den världsberömda kirurgen och läraren Dr. Timothy Marten, som kommer att ge mer än fyra timmars utbildning under sin Face-session, båda för nybörjare och de mest avancerade plastikkirurgerna. Den andra grundläggande talaren – Prof. Jan Öivind Moskaug – kommer att utarbeta den senaste utvecklingen inom det explosiva och spännande området stamcells- och fetttransplantation. Den framstående svenska kirurgen inom noshörningsområdet – Prof. Hans Holmström från Göteborg, Sverige – med sin 44 års erfarenhet, kommer att prata om förändring i tekniker vid näsplastik, som leder den andra Face-sessionen.


Många spännande ämnen kommer att behandlas, inklusive i estetisk bröstkirurgi, den intressanta upptäckten av akut cellulit orsakad av bröstimplantat dystrofisk förkalkning och det nyligen implementerade svenska bröstimplantatregistret. Verktyg för förbättring av fetttransporter och dess kontroverser kommer att presenteras samt jämförelse av metoder för fettbearbetning. Ytterligare föreläsningar presenterar information om mastoplexy-raffinerade tekniker. Livskvalitet och patientsäkerhet blir en integrerad del av vårt arbete och får mer uppmärksamhet. Frågan, «Skada vi våra patienter?» Är legitim och universell, och vi kommer att illustrera patientens tillfredsställelse / missnöje med nuvarande estetiska procedurer genom långsiktig uppföljning. Det kompletta slutprogrammet bifogas som referens.


Detta möte är en milstolpe i ett samarbete för att höja målen för estetisk kirurgi, med mer fokus på forskning, livskvalitet, patienttillfredsställelse och utveckla den bästa standarden på vård. Detta gemensamma möte är en solid grund för vetenskaplig insamling på högsta internationella nivå.
Kongressen kommer att hållas på det traditionella Scandic Holmenkollen Park Hotel i Oslo, som har den bästa utsikten över Norges vackra huvudstad, tillsammans med dess fjordar och naturliga omgivningar. Sent i oktober i Oslo kan vara soligt och kyligt, cirka 16 ° C (60ºF), med klar himmel och en risk för regn eller snö.

Vi ser fram emot detta spännande möte och att träffas i Oslo den 23 oktober 2015!

Möteskommittén
Amin Kalaaji, Bjørn E. Rosenberg och Christian Busch, NSAPS
Timothy Marten, ASAPS