Gästföreläsning i Frankrike, maj 2014.

Klinikens läkare har besökt Tours i Frankrike där han föreläste om bröstförstoring med sitt eget fett.

Bakgrund och syfte
Traditionellt har fetttransplantation olika bearbetningsmetoder. Vi jämförde retrospektivt estetisk bröstförstoring med maskin och manuell centrifugering av fett.


patienter
Sedan 2008 har Oslo Plastic Surgery Clinic genomfört 68 bröstförstoringar (56 patienter) med fetttransplantation för att behandla hypoplasia mammae, asymmetri eller ptotiska bröst. Kriterier för behandling inkluderar ett alternativ till implantat; överdrivet fett; en realistisk förväntan på volym; ingen historia av bröstcancer; och radiografisk utvärdering.


metoder
Fett centrifugerades i en grupp med 24 patienter (27 utvidgningar) och centrifugerades manuellt i en annan grupp av 32 patienter (41 utvidgningar). Fett skördades från buken, låret, skinkorna eller knäet och ympades i korsande och parallella kanaler genom små snitt med Coleman-kanyler.

ISPRES Member Forum

Tilbakeblikk fra høstens ISPRES Member Forum møte hvor vår overlege dr. Amin Kalaaji holdt foredrag som eneste faculty på emnet nye trender innen brystkirurgi. ISPRES

Les mer »

Hälsningar från Istanbul

Hälsningar från Istanbul där jag var inbjuden som fakultetsmedlem för ISAPS, även jag signerade min nyligen publicerade bok om plastisk och estetisk regenerativ kirurgi och

Les mer »