INTERVJU MED DAGLIGA OM ÖKANDE INTRESSE FÖR UTVIDGNING AV KROPP

Plastikkirurg rapporterar om «skinkbom» bland norska kvinnor, men varnar för att förvänta sig en Kardashian-skinka. Till och med här i Norge har få medgett att de har fått hjälp att fylla rumpan, men enligt plastikkirurgen, läkaren och dr. Amin Kalaaji vid Oslo plastikkirurgi har sett att fler och fler kvinnor från alla samhällsskikt kommer till hans klinik under de senaste åren.


”För två år sedan ökade efterfrågan. Jag har ingen tydlig förklaring till varför, säger Kalaaji till Dagbladet. Han använder fetttransplantationer för att förstora kvinnors skinkor och överför fett från buken, höfter och lår till skinkorna under operationen. «På så sätt kan du forma hela figuren så att proportioner blir lämpliga».


”Jag rekommenderar aldrig implantat. Det är förknippat med komplikationer som avslag och infektion. Det är inte det bästa för långsiktiga resultat ”. Kalaais teori om «skinkbommen» som uppstod för två år sedan är en kombination av ökad kunskap om fetttransplantation och kändisar med formidabla bakändar.


”Kim Kardashian har antagligen påverkat många, men hennes rumpa är oproportionerlig för hennes kropp. Det skickar fel signal till alla flickor, som förväntar sig att det är något de borde få om de ligger under kniven. Det är helt orealistiskt och i många fall oönskat, säger plastikkirurgen strikt och tillägger:


«Kvinnor som bara vill ha en» ballongförstoring «av skinkorna avvisas.» Kalaaji betonar att det inte är utan risk att ligga på operationsbordet för att förstora skinkorna oavsett vilken metod du använder.


«Det är inte en ofarlig operation. Du måste vara mycket försiktig som läkare, och det kan orsaka allvarliga komplikationer som nervskada, infektion, sår och blodproppar, säger han. Samtidigt är han medveten om att det är säkrare att driva i Norge än utomlands. ”Vi vet att många kliniker i världen lockas av låga priser och besparingar, men för att åka utomlands för att verka rekommenderar vi starkt detta. Du känner inte till den klinikens kunskap och har inga garantier för behandlingen, ”hävdar plastkirurgen.


Läs hela artikeln (db.no)

ISPRES Member Forum

Tilbakeblikk fra høstens ISPRES Member Forum møte hvor vår overlege dr. Amin Kalaaji holdt foredrag som eneste faculty på emnet nye trender innen brystkirurgi. ISPRES

Les mer »

Hälsningar från Istanbul

Hälsningar från Istanbul där jag var inbjuden som fakultetsmedlem för ISAPS, även jag signerade min nyligen publicerade bok om plastisk och estetisk regenerativ kirurgi och

Les mer »