.no

ITALIENSK TIDNING SKRIVER OM VÅRT RESULTAT

Tre av tio kvinnor som har genomgått bröstförstoring med en protes säger att de är missnöjda eller mycket missnöjda med minskningen av känsligheten för brösthuden efter operationen.

«En relativt hög andel och det förtjänar ytterligare forskning,» säger Amin Kalaaji, en plastikkirurg i Oslo, Norge, som har undersökt livskvaliteten för 97 kvinnor som har genomgått bröstförstoring med proteser med en uppföljningsperiod på 3 år. Studien publiceras i februariutgåvan av tidskriften Aesthetic Surgery Journal.

Kvinnor svarade anonymt på 47 frågor via e-post. 65 av utskottet sa att de hade genomgått kirurgi av kosmetiska skäl, 48 för att förbättra självkänslan. 22 av skäl som beskrivs som intima och privata och 20 av mentala skäl. Nästan alla kvinnor uttryckte tillfredsställelse med resultatet (93 av provet) och 73 kände sig mer kompletta med nya bröst. 27 erkände att de inte var nöjda med den minskade känslan i brösthuden som upplevdes som kraftigt reducerad.

Dessutom har vår artikel om kvinnors livskvalitet efter bröstförstoring med implantat fått god uppmärksamhet i de andra italienska medierna.

Läs hela saken (www.ansa.it)

Läs hela saken (PDF)