.no

LÄS VÅRT YTTRANDE OM INTIMSURGI

Klinikens överläkare, Dr. Kalaaji, intervjuades av kvinnomagasinet Henne, november 2013, angående den ökade efterfrågan på intim kirurgi.
 

Dr. A. Kalaaji är plastikkirurg vid Oslo plastikkirurgi. På webbplatsen annonserar de med figurativ utformning av Venusberget, kirurgi av det inre och yttre könsorganet och klitorislyft.
– Du skapar designvagina?
– Vi tror inte på designvagina, det finns så många varianter av en vagina, och det mesta är normalt. Det viktigaste är vad kvinnan känner. Det handlar om självförtroende och harmoni. Vi förändrar inte normala könsorgan. Vi ändrar en befintlig avvikelse. 70 procent av kvinnorna som besöker kliniken är i solida förhållanden och har i de flesta fall fått barn.
– Tror du att efterfrågan är mediegenererad?
– Vi kan inte heller skylla media för ökningen av sådana ingripanden, eftersom dessa problem har funnits länge. Människor har tänkt på det, men nu har de möjlighet och råd att göra det. Detta är extern intim operation. För ett par år sedan hade vi bara ett par operationer i månaden, men nu har vi en till två i veckan, säger Dr. A. Kalaaji