NYHET: Sarajevo! 23–25 juni 2022

Vår seniorkonsult Dr. Amin Kalaaji var inbjuden till BHAAAS, Sarajevo, Bosnien och Hercegovina för att hålla föreläsningen om några av de mest aktuella ämnena inom estetisk plastikkirurgi idag.

Klinikens seniorkonsult Dr. Kalaaji var där och föreläste om «Periorbital fett transplantation, undvika komplikationer och få gynnsamma resultat» och «Intim föryngring» och fick professionell input från kända plastikkirurger som delade med sig av sina erfarenheter och tekniker på konferensen.

Periorbital föryngring består huvudsakligen av både icke-invasive föryngring och kirurgisk föryngring.

Intim föryngring är en serie kirurgiska tekniker som tillämpas på det kvinnliga könsorganet för att lösa estetiska och funktionella problem. Typen av kirurgisk behandling beror på det specifika könsorganet. Klinikens överläkare har många års erfarenhet av sådana förfaranden och forskat i ämnet. Vi vill hålla oss professionellt uppdaterade hela tiden, så att vi kan erbjuda våra patienter de senaste och säkraste teknikerna, så att de kan känna sig väl omhändertagna hos oss.

Plastikkirurgisymposium den 13. BHAAAS-dagarna fick den högsta rankningen från världens medicinska yrkespublik
den 07.05.2022.

Från vänster till höger: Dr. Dražen Eric, Ph.D. Milomir Ninković, Ph.D. Alija Aginčić, Ph.D. Amin Kalaaji, Ph.D. Mahira Tanović Dr. Dennis Hurwitz, Ph.D. Akhmed Rakhimov, Dr. Sinisa Kojic

AVSLUTADE 13 DAGAR MED BHAAAS I BOSNIEN OCH HERCEGOVINA: FYRA IMPONERANDE DAGAR FÖR VETENSKAP OCH KONST

BIH 26.06.2022.

13: E DAGARNA AV BHAAAS I BOSNIEN OCH HERCE: Fyra imponerande dagar för vetenskap och konst – Info dan

Det internationella symposiet om plastik- och rekonstruktiv kirurgi, som nyligen hölls i Sarajevo, på de 13: e dagarna av BHAAAS BiH, väckte stor uppmärksamhet från världens läkare. Vid symposiet, som samlade toppexperter från sju länder runt om i världen, presenterades de senaste resultaten inom mikrokirurgi, regenerativ kirurgi, de senaste metoderna för kroppsformning och säkerhetsåtgärder relaterade till kirurgiska ingrepp.

Symposiumordförande Dr Mahira Tanović, plastikkirurg i New York och ägare av en privat medicinsk praxis för plastik- och rekonstruktiv kirurgi i New York, och förra årets president i BosnienHercegovina-American Academy of Arts and Sciences (BHAAAS), la ikke skjul på sin tilfredshet med foredragene og takket alle deltakerne på symposiet.

» Detta var ett mycket användbart symposium främst för ledare för plastikkirurgiska kliniker samt studenter som kunde lära sig ny kunskap från världens bästa kirurger. Det som är mycket viktigt är att vi har gjort planer för framtida samarbete och utbildning av lokala plastikkirurgiska specialister, säger Dr. Tanović.

Organisationen av symposiet fick högt betyg av Dr. Milomir Ninković, chef för kliniken för plastikrekonstruktiv kirurgi och handkirurgi vid Burn Center, Bogenhausen Hospital, München (Tyskland) och ordförande för European Association of Plastic Surgeons (EURAPS):

«Grattis till att ha organiserat symposiet. Jag blev verkligen förvånad över antalet föreläsare av extremt hög kvalitet och undervisningsnivån. Jag deltar i världens mest kända kongresser, men den som BHAAAS och andra är värd för. Mahira Tanović överträffar nivån på de största kongresserna. Allt var tematiskt komplext så att både de yngsta assistenterna och de äldsta professorerna hade möjlighet att lära sig något nytt för sitt framtida kliniska och vetenskapliga arbete. Jag ger arrangörerna av detta möte högsta möjliga betyg, eftersom de lyckades kombinera vetenskapligt arbete med en underbar social komponent och en atmosfär av socialisering. Tack än en gång och jag ser fram emot att träffas igen nästa år, säger Dr. Ninkovic. En av de

bästa av ungdomarna i Bosnien och Hercegovina instämmer i denna bedömning. plastikkirurg som bor och arbetar i Qatar, Dr. Drazan Eric:

» Som föreläsare hade jag äran och nöjet att delta i det viktigaste vetenskapliga mötet i Bosnien och Hercegovina och presentera mina erfarenheter från Qatar om postbariatrisk kirurgi. Symposiet var utmärkt organiserat och tog upp de viktigaste och aktuella ämnena inom plastikkirurgi. Vi är skyldiga ett stort tack till Dr Mahiri Tanović som, som en stor entusiast, lyckades föra oss alla samman, efter så många år, i Sarajevo, i vårt underbara land. Vi kommer att fortsätta att hjälpa BHAAAS et al. Tanović i organisationen av framtida symposier, som syftar till att utbilda våra kollegor i Bosnien och Hercegovina, säger Dr. Erik.

Grundaren och ägaren av Varis-kliniken från Serbien och en av de mest framstående kirurgerna inom plastik, rekonstruktiv och estetisk kirurgi och presidenten för Association of Plastic Aesthetic Surgeons of Serbia, Dr. Siniša Kojić sa att konferensen på de 13: e dagarna av BHAAAS är en av de viktigaste sammankomsterna efter pausen orsakad av coronavirus.

» Det samlade inte bara föreläsare i världsklass från USA, Ryssland och över hela Europa, utan också de flesta kirurger som började sin karriär i Sarajevo och fortsatte den framgångsrikt i Amerika, Tyskland, Qatar, Serbien. Jag är stolt. och hedrad av inbjudan att vara en del av det professionella teamet som presenterade nyheter i världen av estetisk och rekonstruktiv kirurgi, inspirerades kollektionen av vår Sarajevo-anda. Vi ses nästa år, säger Dr. Kojic.

«Efter att ha återvänt från vackra Bosnien och Hercegovina för mindre än sju dagar sedan kan jag inte sluta tänka på den fantastiska upplevelsen. BHAAAS plastsektionsmöte var inte bara välorganiserat, utan entusiasmen och kamratskapet bland kollegorna var fantastiskt. Det fanns experter från hela världen som osjälviskt delade med sig av sina erfarenheter och definitivt förbättrade min kunskap. Framför allt blev jag positivt överraskad av vänligheten hos mina kollegor från Bosnien och Hercegovina som guidade mig genom en fascinerande tvådagarstur i vackra Bosnien. Jag förstår livsstilen och kulturen i Bosnien och Hercegovina mycket väl, jag är väl bekant med de olyckliga händelserna på 90-talet, men jag är också fascinerad av hur människor i Bosnien och Hercegovina återuppbyggde en av de större städerna som Sarajevo och bevarade västvärldens kultur, säger den framstående amerikanska kirurgen Dr. Dennis Hurwitz.

Talarna vid det internationella symposiet för plastik- och rekonstruktiv kirurgi var: Dr. Dražen Erić (Qatar), Dr. Milomir Ninković, Ph.D. Alija Aginčić (BiH), Dr. Amin Kalaaji (Norge), Ph.D. Dennis Hurwitz (USA), Ph.D. Akhmed Rakhimov (Ryssland), Dr. Siniša Kojić (Serbien), Dr. Viacheslav Vasilyev (Ryssland).