English Norwegian Swedish
HISTORIA

Plastikkirurgi är en teknik som har använts i flera tusen år och fick sin popularitet som ett eget specialområde, och sin nuvarande form, under det senaste århundrandet. Behovet för rekonstruktion, och därmed ett fint kosmetiskt utseende, ökade efter andra världkriget och efterfrågan blev större än vad den tidigare hade varit. Kosmetiska ingrepp har under de sista åren blivit mer populärt och accepterat, och inte minst ekonomiskt överkomligt för de flesta.

Läs mer

Bröstvårtsreduktion spås bli en stor amerikansk trend 2017 - här är vårt svar

Klinikkens överläkare Dr. Amin Kalaaji blev intervjuad av Side2.no angående den amerikanska trenden att reducera bröstvårtor. Under intervjuen delar han med sig av sina erfarenheter kring efterfrågan av den här typen av operation i Norge, belyser viktiga aspekter och nämner vad man bör tänka på om man överväger att genomföra den.

"I utgångspunkt har det med proportionerna av bröstets olika delar att göra, till exempel storleken på bröstet, hängning och diameter på mamillen (areola). Asymmetri, alltså olikhet mellan sidorna, kan vara en av orsakerna. Det är viktigt att specifiera att det inte gäller själva bröstvårtan, men det bruna fältet runt - areola eller mamillen. Detta fält har bland annat en intim betydelse för bägge kön, och jag menar att minst i storlek inte är likställt med bäst", säger Amin.

Amin Kalaaji berättar också att man måste komma ihåg att operationen ger efterlämnade ärr, och att det är viktigt att alltid överväga för - och nackdelar. "Man ska också vara försiktig med alla ingrepp som handlar om att designa. Det är där faran ligger, man bör hellre se på sitt eget behov. Känner man ett behov, kan man företa en värdering."

 

Läs hela artikeln här (side2.no)

Läs hela artikeln (PDF)Disclaimer: Resultatet efter en plastikkirurgi är individuell och varierar från patient till patient. Bilderna på denna sida är endast exempel - och garanterar inte resultatet efter en behandling.
Publisert med Visto CMS