English Norwegian Swedish
HISTORIA

Plastikkirurgi är en teknik som har använts i flera tusen år och fick sin popularitet som ett eget specialområde, och sin nuvarande form, under det senaste århundrandet. Behovet för rekonstruktion, och därmed ett fint kosmetiskt utseende, ökade efter andra världkriget och efterfrågan blev större än vad den tidigare hade varit. Kosmetiska ingrepp har under de sista åren blivit mer populärt och accepterat, och inte minst ekonomiskt överkomligt för de flesta.

Läs mer

Klinikens överläkare blir intervjuad av Leo Ajkic i "P3 sjekker ut"

I "P3 sjekker ut" möter programledaren Leo Ajkic norska ungdomar för att prata om vad de uppmärksammar. Det första programmet handlar om rumpor, och Oslo Plastikkirurgis överläkare Dr. Kalaaji blir i det här programmet intervjuad om hans erfarenheter kring rumpförstoring med eget fett.

Dr. Kalaaji informerar här om att han opererar 2-3 rumpor i månaden och att det dyker upp flera konsultationer angående rumpförstoring under varje konsultationsdag. Överläkaren säger också att han är tydlig med att han inte opererar vem som helst. "Jag opererar inte de som har orealistiska förväntningar, de som önskar sig det vi kallar «ballongrumpa»". Kalaaji säger att han avvisar runt 20% av de han konsulterar. Några av dessa kvinnor väljer då att få ingreppet utanför Norge. Men kirurgen avråder att utföra fettransplantation hos oseriösa aktörer, som han säger att det tyvärr finns många av i utlandet. Dåligt utfört arbete kan i värsta fall få livsfarliga komplikationer.

"Blir det injicerat fett för djupt, eller in i muskeln, kan man få blodpropp" förklarar kirurgen. Han rekommenderar alla att försäkra sig om att kirurgen är medlem av Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi (NFEP) innan de genomgår rumpförstoring med eget fett.

Här kan du läsa hela reportaget på norska P3:s hemsida.Disclaimer: Resultatet efter en plastikkirurgi är individuell och varierar från patient till patient. Bilderna på denna sida är endast exempel - och garanterar inte resultatet efter en behandling.
Publisert med Visto CMS