English Norwegian Swedish
HISTORIA

Plastikkirurgi är en teknik som har använts i flera tusen år och fick sin popularitet som ett eget specialområde, och sin nuvarande form, under det senaste århundrandet. Behovet för rekonstruktion, och därmed ett fint kosmetiskt utseende, ökade efter andra världkriget och efterfrågan blev större än vad den tidigare hade varit. Kosmetiska ingrepp har under de sista åren blivit mer populärt och accepterat, och inte minst ekonomiskt överkomligt för de flesta.

Läs mer

Klinikens överläkare Dr. Kalaaji deltog på 6th ISPRES (The International Society of Plastic and Regenerative Surgery) och på 3rd Emirates Plastic Surgery Congress & 2017 Congress i Dubai

Klinikens överläkare Dr. Kalaaji deltog på 6th ISPRES (The International Society of Plastic and Regenerative Surgery) och på 3rd Emirates Plastic Surgery Congress & 2017 Congress i Dubai från 17.11 till 19.11.17.

Han deltog som gästföreläsare och moderator för ett publikum med stor expertis inom plastikkirurgi från hela världen.

Han höll följande föredrag:

1. Bröstförstoring med eget fett (fetttransplantation), där Dr. Kalaaji har många års erfarehet och sammanliknade de olika teknikerna han har utvecklat gjenom årens löp. Han sammanliknade 122 tillfällen som har genomfört detta inngreppet hos Oslo Plastikkirurgi.

Denna typen bröstförstoring blir nu mer och mer populär istället för insättning av implantat, både för att förbättra volym och form. Många väljer också att byta ut sina implantat på grund av kapselbildning och sätter hellre in fett då det ger en mer naturlig känsla.

Vissa patienter vill behålla sina implantat med önskar mer fullhet. Dessa kan ha god nytta av en fettransplantation i tillägg till implantaten. Detta är en så kallad hybridbehandling, det vill säga en kombination av implantat och fett. Fördelar med detta är att man kan välja att fylla mer specifika områden, till exempel överst, nederst, i klyftan eller förstärka projektionen i brösten.

2. Rumpförstoring med eget fett: En international gjenomgång och presentation av klinikens egna erfarenheter efter att ha utfört 67 tillfällen av rumpförstoring med eget fett på Oslo Plastikkirurgi. 

Överläkaren redogjorde för pasientsäkerhetsaspekterna, något som betonas väldigt i kliniken och som ger minimala komplikationer.

3. Korrektion av inverterade bröstvårtor där han sammanliknade 4 olike operationslösningar. 

Han har över 13 års erfarenhet med liknande operationer och har utfört detta på 129 bröstvårtor. Han redogjorde för tekniken som för att man behåller ammningsförmågan efter ett sådant inngrepp.

3. Korreksjon av inverterte brystvorter hvor han sammenliknet 4 forskjellige operasjonsløsninger.

Se länken för mer information:

http:/epsc-ispres2017.com/Default.aspDisclaimer: Resultatet efter en plastikkirurgi är individuell och varierar från patient till patient. Bilderna på denna sida är endast exempel - och garanterar inte resultatet efter en behandling.
Publisert med Visto CMS