English Norwegian Swedish
HISTORIA

Plastikkirurgi är en teknik som har använts i flera tusen år och fick sin popularitet som ett eget specialområde, och sin nuvarande form, under det senaste århundrandet. Behovet för rekonstruktion, och därmed ett fint kosmetiskt utseende, ökade efter andra världkriget och efterfrågan blev större än vad den tidigare hade varit. Kosmetiska ingrepp har under de sista åren blivit mer populärt och accepterat, och inte minst ekonomiskt överkomligt för de flesta.

Läs mer

Oslo Plastikkirurgis överläkare dr. Kalaaji intervjuas av Dagbladet

Kirurg om kändisrumporna: - Orealistiskt

Plastikkirurgen förutser en «rumpboom» bland norska kvinnor, men avråder dem att förvänta sig en kardashiansk bakdel. 

I Norge är det få som medger att de har fått hjälp med rumpförstoring, men enligt plastikkirurg, överläkare og dr.med. Amin Kalaaji vid Oslo Plastikkirurgi, har ett ökande antal kvinnor med olika bakgrunder kommit till hans klinik under de senaste åren, just med det syftet.

- För två år sedan blev det en ökad efterfrågan. Jag har ingen klar förklaring till varför, säger Kalaaji till Dagbladet.

Han använder sig av fettransplantation vid rumpförstoring, och förflyttar fett från mage, höfter och lår till rumpa under operationen.

- På så vis kan man forma hela figuren, så att proportionerna blir passande, berättar Kalaaji.

Läs hela artikeln (db.no)

Les hele artikkelen (PDF)

 Disclaimer: Resultatet efter en plastikkirurgi är individuell och varierar från patient till patient. Bilderna på denna sida är endast exempel - och garanterar inte resultatet efter en behandling.
Publisert med Visto CMS