English Norwegian Swedish
HISTORIA

Plastikkirurgi är en teknik som har använts i flera tusen år och fick sin popularitet som ett eget specialområde, och sin nuvarande form, under det senaste århundrandet. Behovet för rekonstruktion, och därmed ett fint kosmetiskt utseende, ökade efter andra världkriget och efterfrågan blev större än vad den tidigare hade varit. Kosmetiska ingrepp har under de sista åren blivit mer populärt och accepterat, och inte minst ekonomiskt överkomligt för de flesta.

Läs mer

SFEPs Scandinavian Aesthetic Surgery Meeting 23-25 september, Göteborg

Klinikens överläkare dr. Kalaaji var inbjuden som gästföreläsare (keynote speaker) för att hålla två föredrag på SFEPs (Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi) kongress i Göteborg 23-25 september 2016.

Han föreläste om sina erfarenheter kring ”combined surgery”, operationer som innebär två eller fler olika ingrepp i samma seanse, exempelvis vid "mommy makeover". Föreläsningen handlade om fördelarna, konsekvenser och risken vid flera, långvariga ingrepp och om vikten av planering innan genomförelsen. Han har praktisk erfarenhet i ämnet från över 178 tillfällen av kombinerad kirurgi.
 
Han föreläste även om sin 8-års långa erfarenhet av bröstförstoring med eget fett. Det som togs upp var fettets användning och varaktighet, om att förbättra form och volym på kvinnor som redan har insatta implantat, och för de som väljer att ta bort implantat vid exempelvis kapselkontraktur och hellre vill sätta in fett för att bevara bröstens volym och form.

För att läsa mer om föredraget finns programmet nedan.

Läs hela programmet (PDF)Disclaimer: Resultatet efter en plastikkirurgi är individuell och varierar från patient till patient. Bilderna på denna sida är endast exempel - och garanterar inte resultatet efter en behandling.
Publisert med Visto CMS