NYTT OM FETTTRANSPLANTATION

Kära vänner,
Det ger mig ett stort nöje att välkomna er till ISPRES: det nystiftade samhället (International Society of Plastic Regenerative Surgery) som kommer att fungera inom IPRAS-strukturen. Jag hade förmånen att bli vald till sin första president vid starten i Vancouver under den 16: e IPRAS-kongressen.

Plastkirurger över hela världen har insett fördelarna med fett och fetttransplantation. Mångsidigheten hos fett och dess otaliga tillämpningar både i estetisk och rekonstruktiv kirurgi har gjort det till det mest pålitliga verktyget i praktiken. Det är dock viktigt för plastikkirurgerna att inse att både teknisk expertis och kunskap är obligatoriskt för att uppnå önskat resultat.

Därför har liknande kirurger som jag och flera andra sammanträtt för att befästa denna specifika aspekt av plastikkirurgi som en grund för en adjuvans men ändå oberoende disciplin.

Vårt främsta mål skulle vara att utforska mångsidigheten hos fett och dess användning, i såväl enkla som i de mest impregnerbara problemen. Vi vill förnya äldre procedurer och använda fett som en stadig och konsekvent allierad med de konventionella metoderna för att förbättra resultaten och omdefiniera de förväntade resultaten och därmed höja våra standarder i både estetisk och rekonstruktiv kirurgi.

En av de viktigaste funktionerna i studien av lipoaspirat inkluderar dess enorma potential som ett stort hus av stamceller inom regenerativ medicin. Denna speciella aspekt har uppmärksammat ett stort intresse inte bara för plastikkirurgi utan för alla medicinska områden och fasetter över hela världen.
Syftet med detta samhälle inkluderar en djupgående undersökning av lipoaspirats förmåga att inte bara bli ett volymfyllmedel utan den trogna och pålitliga arbetshesten i svåraste situationer där behandlingsalternativ sällan finns. Effekten av stamceller under olika kroniska och praktiskt taget obehandlingsbara tillstånd dyker upp, men med detta måste man också förstå ansvaret för att använda den. Särskilt kan man inte ignorera säkerheten vid förmedling av dessa behandlingar utan att förändra patientens tillstånd.

Dessutom har misslyckandet med att uppnå de mycket önskade resultaten som visats av experter såväl som oförmågan att vara konsekvent varit en bana med fetttransportering bland många som har övat det.

Därför syftar samhället också på att ta ansvar för att hjälpa till att standardisera protokoll universellt vid fetttransplantation. Detta skulle i praktiken hjälpa plastikkirurger över hela världen att duplicera sin behandlingsteknik så nära de rekommenderade som möjligt med konsekventa resultat. I enlighet med detta skulle vårt mål vara att utöka hjälp och vägledning till plastikkirurgiska samhällen i allmänhet och enskilda kirurger i synnerhet för att följa dessa riktlinjer.

Detta samhälle syftar också till att vara det vetenskapliga rådgivande organet för de olika reglerande myndigheterna för hälsovårdsadministration för att specificera indikationer, hjälpa till att välja de rekommenderade behandlingsalternativen och sätta lagstadgade gränser för säkerhet och därmed effektivisera och förenkla patienthantering.

Min uppgift som president är uppåt och jag kommer säkert att möta flera utmaningar i detta jungfruföretag; Jag hoppas dock, med stöd av Roger Khouri, Syd Coleman, Alessandra Marchi, Gregory Evans, Andreas Yiacoumettis, Brian Kinney och Lee Pu som är jättar inom detta område med enorm erfarenhet och kunskap, förutom att de är de viktigaste rådgivande pelarna i detta samhälle, Jag kommer att kunna möta och övervinna dem.

Jag är säker på att förutom de få namnen som jag nämnde ovan finns det flera av er som behöver bidra med er erfarenhet och delta i detta spännande äventyr, såväl som de som önskar vara en del av denna familj.

ISPRES är i sin spädbarn och en nybarn av sin förälder IPRAS. Samhället behöver därför inte ekonomiskt stöd från sina potentiella medlemmar eftersom det inte finns några medlemsavgifter för tillfället. Därför uppmanar jag er alla att vara en del av denna exklusiva familj så att vi kan gå ihop och gå från styrka till styrka.

Gino Rigotti
President ISPRES
PS. Klicka på länkarna nedan för att hitta ISPRES-lagarna, ISPRES-styrelsen och de grundande medlemmarna.

ISPRES BY-LAWS

ISPRES Board of Directors

ISPRES Founding Members

ISPRES Member Forum

Tilbakeblikk fra høstens ISPRES Member Forum møte hvor vår overlege dr. Amin Kalaaji holdt foredrag som eneste faculty på emnet nye trender innen brystkirurgi. ISPRES

Les mer »

Hälsningar från Istanbul

Hälsningar från Istanbul där jag var inbjuden som fakultetsmedlem för ISAPS, även jag signerade min nyligen publicerade bok om plastisk och estetisk regenerativ kirurgi och

Les mer »