OSLO PLASTICS CHURGERY CONSULT DR. KALAAJI DELTOK som gästföreläsare och nordisk ledamot av vetenskaplig kommitté i Köpenhamn 13.06 till 16.06.18.

Vissa patienter vill bara ha lite mer fullhet och kommer inte att sätta in bröstimplantat. Brösttransplantation känns mer naturlig för många och är en bra ersättning för bröstimplantat om du inte vill ha en stor volymökning. Patienter med avvikande bröstform, som med tuberöst bröst, kommer denna metod att vara ett bra alternativ.


Vissa har implantat från tidigare, men vill få mer fullhet i brösten utan att behöva byta till större implantat.


Andra kvinnor har satt in bröstimplantat som de nu vill ta bort helt och snarare sätta in fett för att ersätta den saknade volymen. Patienter som upplever kapselbildning och som initialt vill ta bort protesen kan dra nytta av denna operation. (Omvandlingshantering).

Vissa väljer att genomgå en så kallad (hybridbehandling) för bröst där du lägger fett och implantat på samma gång eller lägger fett efter att implantat har ökat för att öka volymen, förbättra asymmetri eller för att öka volymen i vissa delar av bröstet, t.ex. i botten eller vid klyfta. Det kan också användas för att kamouflera så kallad krusning, vilket kan förekomma hos mycket smala kvinnor som har låga fettlager under huden. Ett alternativ kan då vara att transplantera fett.

Han deltog också i panelen med framstående plastikkirurger i bröstkirurgi där de diskuterade sina erfarenheter avseende brösttransplantation. Dr Kalaaji delade sina väletablerade metoder inom estetisk bröstförstoring.

ISPRES Member Forum

Tilbakeblikk fra høstens ISPRES Member Forum møte hvor vår overlege dr. Amin Kalaaji holdt foredrag som eneste faculty på emnet nye trender innen brystkirurgi. ISPRES

Les mer »

Hälsningar från Istanbul

Hälsningar från Istanbul där jag var inbjuden som fakultetsmedlem för ISAPS, även jag signerade min nyligen publicerade bok om plastisk och estetisk regenerativ kirurgi och

Les mer »