UTSLUTNINGAR PÅ NRK-2

Oslo plastikkirurgi svarar på Chris Tvedts inlägg i BA på plastikkirurgi. Här är vår syn på ämnet.
Det är med förvånande att vi läser kolumnen skriven av Chris Tvedt, publicerad i Bergensavisen 23.03.15, där han citerar meningar hämtade från sitt sammanhang från vår webbplats osloplastikkirurgi.no. Det är helt okej att ha dina egna åsikter om estetisk kirurgi, men att gå så hårt att man säger osannade påståenden och jämför ett helt yrke med tobaks- eller vapenindustrin inte hänger på, och man bör vara noga med att göra det.

Plast- och kosmetisk kirurgi har resulterat i dokumenterade förbättringar i livskvaliteten för miljontals människor över hela världen och hundratusentals norska kvinnor, män, barn och äldre, gifta och ogifta människor från alla samhällsskikt, både fysiskt och mentalt. Dessutom har det gett tydliga förbättringar av intima, praktiska och dagliga aktiviteter, inklusive inom arbetsområdet, vilket leder till en tydlig ökning av självförtroendet.


Vi från kliniken i plastikkirurgi i Oslo måste ange att vi avvisar dem som vill ha en designvagina, samt rekommenderar dem starkt att inte göra någon operation alls. Det vi på Oslo plastikkirurgi behandlar här är fysiska, mentala, praktiska, intima och / eller hygieniska problem.
Försiktighet och korrekt bedömning är naturligtvis nödvändigt för att utesluta kandidater som söker design eller liknande eller som till exempel vill kopiera kändisar. Dessa bör under inga omständigheter behandlas kirurgiskt. Miljön bland kosmetiska plastikkirurger i Norge har höga etiska regler för att godkänna eller avvisa varje enskild patient.


Kvinnorna som opereras med oss ​​är vanligtvis goda vuxna kvinnor. De har partners, jobb och barn och har övervägt detta i många år på grund av stora fysiska och mentala plågor. Sjukdomar som de har levt med i många år och som har generat och hämmat dem i det dagliga livet. Det handlar om att förbättra deras livskvalitet och må bra fysiskt och mentalt. Som läkare har en här ansvaret och skyldigheten att hjälpa dessa patienter.


Läs hela saken (ba.no)

ISPRES Member Forum

Tilbakeblikk fra høstens ISPRES Member Forum møte hvor vår overlege dr. Amin Kalaaji holdt foredrag som eneste faculty på emnet nye trender innen brystkirurgi. ISPRES

Les mer »

Hälsningar från Istanbul

Hälsningar från Istanbul där jag var inbjuden som fakultetsmedlem för ISAPS, även jag signerade min nyligen publicerade bok om plastisk och estetisk regenerativ kirurgi och

Les mer »