Delade magmuskler

Delade magmuskler även kallad Diastasis recti är ett mycket vanligt tillstånd som drabbar främst alla kvinnor som genomgått förlossning. Tillståndet kan även drabba män, men är långt ifrån lika vanligt som för kvinnor efter förlossningen.

Delade magmuskler uppstår när musklerna utsätts för för hårt tryck. Detta gör att musklerna separeras och det som finns under kan komma fram. Det kan innebära att tarmarna tränger igenom musklerna och en liten utbuktning bildas mellan de delade magmusklerna.

Delade magmuskler kan dra ihop sig av sig själva efter graviditeten men om det inte händer går det att lösa detta med operation. Detta innebär att reparera bukväggen och minska utrymmet mellan musklerna. Vilken metod som används beror på patienten och avgörs efter samråd.

Efter proceduren kommer muskelstyrkan att förbättras avsevärt, särskilt om utrymmet har varit mer än 3 cm.

Våra behandlingar

Mommy Makeover

Efter graviditet och förlossning är det sällsynt att kroppen återgår till som den var innan. Mommy Makeover består av en rad ingrepp för att vända effekten av graviditeten på kroppen. Det kan vara ingrepp som uppstramande ingrepp, bröstförminskning/bröstförstoring, fettsugning. Detta varierar beroende på behov från person till person och operationstiden varierar beroende på vad som behöver göras. Mommy Makeover är en term för att göra flera ingrepp under en operation.

Kontaktformulär

Om du vill veta mer eller har frågor, använd kontaktformuläret så svarar vi dig så fort vi kan!

//

Dr. Amin Kalaaji

Ansvarig läkare är Dr. Amin Kalaaji, överläkare MD, specialist i plastikkirurgi och klinikchef vid Oslo Plastisk Kirurgi, och chef för Norsk Forening for Estetisk Plastisk Kirurgi (NFEP) 2018-2020.

Dr. Kalaaji har många befattningar och håller föreläsningar och utbildningar runt om i världen. Detta gynnar alla våra patienter eftersom han alltid är uppdaterad om de senaste och mest avancerade behandlingarna och kirurgiska teknikerna.

Patientsäkerhet, hög kvalitet och individuell behandling väger alltid tyngst hos Oslo plastikkirurgi.