Intimkirurgi

Intimkirurgi är ett samlingsnamn för ett antal ingrepp som görs på underlivet.

Genom intimkirurgi kan du få hjälp att minska besvären vid aktivitet, samlag eller att bli bättre efter förlossningen.

Intimkirurgi innebär till exempel omformning av yttre och inre blygdläppar, borttagning eller tillsats av fett, korrigering av klitorishatten eller åtdragning efter förlossning.

Innan du bestämmer dig för att utföra någon av de behandlingar vi erbjuder är det viktigt att du bekantar dig med behandlingarna.

Att endast operera intimområdet för att imitera eller uppnå ett önskat utseende rekommenderas inte.

Våra behandlingar

Figurformning av venusberget

Olycklig fördelning av fettdepåer kommer antingen från ärftlighet eller hormoner. Mellan nedre delen av buken och blygdläpparna kan det finnas ett överskott av fett som kan verka pinsamt. I detta område av kroppen minskar inte alltid intensiv träning eller diet fett i dessa områden. Ingreppet görs via små hål i huden där fett utvinns.

Labia minora plastik - Inre blygdläppar

Alla är olika i intimområdet och inget är onormalt, men de inre blygdläpparna kan ge stora besvär som klåda, irritation, ömhet och smärta. Labia minora plast innebär att minska, korrigera asymmetri och storlek på de inre blygdläpparna. En korrigering lämnar ett kort ärr på utsidan och insidan av blygdläpparna. Detta görs på ett sådant sätt att man undviker ärrvävnad på framsidan, som skulle synas och ge oönskad känslighet.

Labia majora plastik - Yttre blygdläppar

Hos vissa kvinnor skiljer sig de yttre blygdläpparna i storlek. Vissa kan vara för stora, för små eller asymmetriska. Detta kan korrigeras med antingen figurformning, fettinjektion eller kirurgiskt ingrepp. I huvudsak lämnar dessa ingrepp inte synliga ärr. Det finns ett antal behandlingar som kan användas och vilken behandling som är bäst för dig bestäms av kirurgen genom konsultation.

Klitorislyft

Vissa upplever asymmetri eller «hängande» veck i huden som omger klitoris på sidorna mot de inre blygdläpparna. Detta kan vara fysiskt och kosmetiskt pinsamt. Behandlingen går ut på att lyfta på klitorishatten. Detta görs genom ett relativt enkelt ingrepp med lokalbedövning eller sedering. Denna procedur utförs ofta i kombination med labiaplastik. Själva klitoris berörs inte under behandlingen, bara den omgivande huden korrigeras eller reduceras.

Labiaförstoring med eget fett

Förstoring av de yttre blygdläpparna kan göras med fettransplantation. Om du har asymmetri eller brist på fyllighet kan ditt eget fett användas för att rätta till detta. Detta fett tas från till exempel magsäcken och transplanteras in i blygdläpparna genom små snitt. 30 % av fettet som transplanteras kommer att försvinna inom 4 månader. Detta tas med i beräkningen när ingreppet utförs, så att lite mer fett förs in.

Förminskning av introitus med fettransplantation eller plastik

Med stigande ålder eller efter förlossningen kan vissa kvinnor uppleva att slidingången är förstorad, vilket kan orsaka problem i intima situationer. Proceduren går ut på att injicera små mängder fett vid slidingången. Vanligtvis växer fettet bra i mottagningsområdet, men man får räkna med att kroppen tar upp 30 % av fettet. Därför injiceras lite mer än vad som behövs för att kompensera för detta.

Vaginaplastik

Vaginal plastikkirurgi innebär att man drar åt ingången till slidan genom ett kirurgiskt ingrepp. Detta sker genom att separerade muskler förs samman och slemhinnan från slidans baksida tas bort. Ytterhuden kan också tas bort för ett mer estetiskt utseende. Resultatet är en tätare slidkanal och ökad sexuell tillfredsställelse.

Kontaktformulär

Om du vill veta mer eller har frågor, använd kontaktformuläret så svarar vi dig så fort vi kan!

//

Dr. Amin Kalaaji

Ansvarig läkare är Dr. Amin Kalaaji, överläkare MD, specialist i plastikkirurgi och klinikchef vid Oslo Plastisk Kirurgi, och chef för Norsk Forening for Estetisk Plastisk Kirurgi (NFEP) 2018-2020.

Dr. Kalaaji har många befattningar och håller föreläsningar och utbildningar runt om i världen. Detta gynnar alla våra patienter eftersom han alltid är uppdaterad om de senaste och mest avancerade behandlingarna och kirurgiska teknikerna.

Patientsäkerhet, hög kvalitet och individuell behandling väger alltid tyngst hos Oslo plastikkirurgi.