.no

IMCAS WORLD CONGRESS, PARIS 1-3 FEBRUARI 2018

Han höll tre föreläsningar vid denna årliga kongress.


1- Bröstförstoring med sitt eget fett där han jämförde de olika procedurerna med för- och nackdelar. Han har själv gjort över 122 operationer när det gäller fetttransplantation till bröstet.
Många patienter vill bara ha lite mer fyllighet och vill inte sätta in bröstimplantat. Brösttransplantation känns mer naturlig för många och är en bra ersättning för bröstimplantat om du inte vill ha en stor volymökning.


2-Butt-förstoring med eget fett. Han gick igenom historien med rumpa-utvidgningen med sitt eget fett och hanterade de internationellt rapporterade komplikationerna som har uppstått efter sådana ingripanden. Han berättade om sin långa erfarenhet av detta förfarande. Han förklarade vikten av en grundlig patientsäkerhetsbedömning före en sådan intervention och sin egen erfarenhet av alla de ingripanden han har gjort när det gäller utvidgningen av rumpan med sitt eget fett.

3-brösttransplantation för bröst för patienter som redan har infört implantat men vill ha fler fyllda punktlägen. Andra vill ta bort implantaten och sedan sätta in fett i bröstet. Detta kan bero på att till exempel implantaten har stängts eller att du nu vill ha ett mer naturligt resultat.
Vissa vill sätta in ett bröstimplantat i kombination med fett i samma blodåra. En så kallad hybridbehandling. Detta för att få en fin, jämn form på brösten om volym saknas på vissa ställen.

4-Han deltog också som ordförande (moderator) under en föreläsning om fetttransplantation till skinkorna som han själv har många års erfarenhet av.