.no

Överläkare och plastikkirurg Amin Kalaaji vid Oslo Plastikkirurgi i Dagbladet om risk vid BBL

I en intervju med Dagbladet för en artikel om BBL säger Dr Kalaaji att vi i Norge har upplevt en ökning av antalet rumpoperationer med fett i detta land de senaste åren.

– Ökningen började runt 2013-2014. Det har fortsatt sedan dess, och det finns inga tecken på att det plattar ut. Det är nog tusentals som har utfört en rumpoperation i Norge sedan dess, uppskattar han. Det har förekommit dödsfall på grund av rumplyft, men inte i Norge. De flesta dödsfall har inträffat utomlands, där mycket större mängder fett sätts in och på fel platser, ofta inuti eller under musklerna, och då uppstår stora lungemboli. Patienter dör direkt. Detta har varnats mot, och vi har också gått med på det på Oslo Plastikkirurgi.

På Oslo Plastikkirurgi rekommenderar vi inte att fylla mer än 400 milliliter i varje del av skinkan. Snittet är 300, men hur stor rumpa kan vara beror bland annat på patientens kropp, benstruktur och mängd fett. På vissa platser utomlands tas tyvärr inte hänsyn till mängden och orimligt stora mängder placeras på fel ställen, och detta medför stor risk för komplikationer. Vi arbetar aktivt för att få en så säker upplevelse som möjligt och sätter säkerheten för våra patienter högsta prioritet.

Läs allt här: https://www.dagbladet.no/kjendis/refses-for-dette—ekstremt/74049774